Αρχική Ειδήσεις Σαν σήμερα πριν από 71 χρόνια πεθαίνει ο Nikola Tesla

Σαν σήμερα πριν από 71 χρόνια πεθαίνει ο Nikola Tesla

0
Διαφήμιση

Σαν σήμερα πριν από 71 χρόνια Nikola Tesla (1856-1943), ένα από τα μεγαλύτερα μυαλά του 20ου αιώνα φεύγει από τη ζωή. Ο Σέρβος επιστήμονας πέθανε στο αποκορύφωμα του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου στη Νέα Υόρκη, στις 7 Ιανουαρίου 1943. Η είδηση ​​έκανε το γύρο του κόσμου δύο ημέρες αργότερα, όταν το άψυχο σώμα του βρέθηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου ζούσε μόνος του. Ο Nikola Tesla με τις εφευρέσεις του άλλαξε το πρόσωπο του πλανήτη μας όπως κανένας άλλος δεν εχει καταφέρει. 

  • Ο Tesla ευθύνεται για την καθιέρωση της χρήσης του εναλλασσόμενου ρεύματος. Στην Expo στο Σικάγο το 1983 ξέσπασε αναταραχή μεταξύ αυτού και του Thomas Edison για το πώς η ηλεκτρική ενέργεια πρέπει να διανέμεται. O Thomas Edison έχοντας της υποστήριξη της general electric υποστήριζε την χρήση του συνεχούς ρεύματος. Τοτε ο Tesla απεδειξε πως το εναλλασσόμενο είναι το πιο ασφαλες ρεύμα με την περιβόητη επίδειξη όπου έστειλε ρεύμα μέσα από το ίδιο του το σώμα για την παραγωγή φώτος! 
  • Ο Tesla ανέπτυξε και χρησιμοποίησε λαμπτήρες φθορισμού στο εργαστήριό του, περίπου 40 χρόνια πριν η βιομηχανία τους “εφεύρει”. Στην World’s Fair (Παγκόσμια Έκθεση), ο Tesla πήρε γυάλινους σωλήνες και λυγίζοντάς τους, τους έδωσε τα ονόματα διάσημων επιστημόνων» -στην πραγματικότητα δημιούργησε τις πρώτες πινακίδες με νέον.
  • Το 1943 το Ανώτατο δικαστήριο ανέτρεψε το δίπλωμα ευρασιτεχνίας από τον Marconi που θεωρούταν εφευρέτης του ραδιοφώνου. Αυτό γιατι αποδείχθηκε ότι ο Tesla εφηύρε το ραδιόφωνο, χρόνια πριν τον Marconi. Μαλιστα από το 1897 είχε κανει αίτηση για 2 πατέντες ραδιοφώνου.  Το 1904 όμως, το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ άλλαξε την απόφασή του, και έδωσε στον Marconi το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την εφεύρεση του ραδιοφώνου, πιθανώς επηρεασμένο από χρηματοδότες του Marconi, οι οποίοι ήταν παράλληλα και υποστηρικτές του Thomas Edison και του Andrew Carnegie.
  • Ο τηλεχειρισμός ηταν μια φυσική συνέχεια του Ραδιοφώνου. Η Ευρεσιτεχνία του Tesla No.613809 ήταν το πρώτο μοντέλο τηλεκατευθυνόμενης λέμβου, που καταδεικνύεται το 1898.
  • Η εφεύρεση του ηλεκτροκινητήρα Tesla διαδόθηκε από ένα αυτοκίνητο, κραδαίνοντας το όνομά του. Αρκεί να πούμε ότι η εφεύρεση ενός κινητήρα Tesla με περιστρεφόμενα μαγνητικά πεδία, θα μπορούσαν να απελευθερώσουν την ανθρωπότητα πολύ νωρίτερα από τον ασφυκτικό κλοιό του Big Oil. Ωστόσο, η εφεύρεση του το 1930 υπέκυψε στην οικονομική κρίση και τον πόλεμο που ακολούθησε.
  • Η εφεύρεση του Tesla, το λέιζερ, μπορεί να είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα του καλού και του κακού που συνδέονται μαζί μέσα στο μυαλό του ανθρώπου. Τα Λέιζερ έχουν μετατρέψει τις χειρουργικές εφαρμογές με έναν αναμφισβήτητα επωφελή τρόπο, και έχουν δώσει αφορμή για ένα μεγάλο μέρος της τρέχουσας ψηφιακής τεχνολογίας μας.

Μετά το θάνατο του Tesla στις 7 Ιανουαρίου 1943, η κυβέρνηση των ΗΠΑ μετέφερε το εργαστήριό του και έκανε κατάσχεση όλων των επιστημονικών ερευνών του που βρέθηκαν στο διαμέρισμά του.Και μέχρι σήμερα που μιλάμε, τίποτα από όλη αυτήν την έρευνα δεν έχει δημοσιοποιηθεί επίσημα.

Η επέτειος του Tesla στην Αμερική αυτό το έτος θα είναι αφιερωμένο στην 130η επέτειο από την πρώτη άφιξή του στη χώρα αυτή, το 1884. Με την ευκαιρία αυτή τα δύο αγάλματα στη Φιλαδέλφεια και στην Ουάσιγκτον θα παρουσιαστούν.

Το Ίδρυμα Επιστημών Tesla της Φιλαδέλφειας θα πραγματοποιήσει στις 11 Ιανουαρίου μια μεγάλη διάσκεψη στη μνήμη του Nicola Tesla στην οποία θα παραστούν αμερικανών επιστημόνων, καθηγητών και θαυμαστών της ιδιοφυΐας από την Σερβία . Ένα βασικό θέμα θα είναι« Η καθιέρωση του Nikola Tesla στο πρόγραμμα σπουδών των Ηνωμένων Πολιτειών και στις άλλες χώρες του κόσμου.»

 

Διαφήμιση