Αρχική Ειδήσεις Έως το βράδυ θα λειτουργούν οι 30 σημαντικότεροι αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία

Έως το βράδυ θα λειτουργούν οι 30 σημαντικότεροι αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία

0
Διαφήμιση

Την δυνατότητα να λειτουργούν από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ τα σημαντικότερα από πλευράς επισκεψιμότητας μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι, μελετά το υπουργείο Πολιτισμού.

 Όπως έγινε γνωστό έπειτα από σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για θέματα τουρισμού, τα πρώτα μηνύματα για το 2014 είναι ιδιαίτερα θετικά και σύμφωνα με την αρμόδια για θέματα τουρισμού υπουργό, αναμένονται περισσότερα έσοδα και θέσεις εργασίας που θα δώσουν πνοή στην οικονομία.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης ανέφερε ότι το 2013 είχαμε 17,8 εκατ. αφίξεις και 12,5 δισ. άμεσα έσοδα, σημειώνοντας ότι «το 2014, υπό την προϋπόθεση πολιτικής σταθερότητας, θα έχουμε νέα ρεκόρ στον τουρισμό» και είπε ότι ο στόχος είναι το 2021 να έχουμε 24 εκατ. αφίξεις, 48 δισ. συνολικά έσοδα και 300.000 θέσεις εργασίας.

Ειδικά για το 2014, εκτίμησε ότι οι αφίξεις θα είναι περισσότερες από 18,5 εκατ., τα άμεσα έσοδα 13 δισ. και τα συνολικά περισσότερα από 35 δισ., ενώ οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα είναι περίπου 50.000.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, που μετείχε στη σύσκεψη, δήλωσε ότι η αύξηση του τουρισμού το 2014 θα συμβάλει στην αποκλιμάκωση, για πρώτη φορά, της ανεργίας.

Στη σύσκεψη μετείχαν και οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Διαφήμιση