Αρχική Ειδήσεις 5 τρόποι σκέψης που δεν σου κάνουν καλό

5 τρόποι σκέψης που δεν σου κάνουν καλό

0
Διαφήμιση

Η χρονιά μπορεί να άλλαξε αλλά πως περιμένετε να αλλάξει και η ζωή σας αν συνεχίζεται να σκέφτεστε με τον ίδιο τρόπο; Το πρώτο βήμα για να διορθώσετε αυτά που δεν σας αρέσουν στη ζωή σας δεν είναι άλλο από το να αρχίσετε να σκέφτεστε αποβάλλοντας εκείνα τα στοιχεία που μόνο κακό σας κάνουν.

 1. Καταστροφολογία

Σε αυτό το μοτίβο σκέψης ξεκινάμε από το 0 και φτάνουμε στο «η ζωή μου τελείωσε» μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Η υπερβολή με την οποία αντιμετωπίζουμε ένα μικρό λάθος είναι το κύριο χαρακτηριστικό. Το μόνο που πετυχαίνετε είναι να νιώσετε έντονο άγχος και απελπισία.

Μην βγάζετε συμπεράσματα και μην βλέπετε τα πράγματα χειρότερα από ότι είναι.

2. Γενίκευση

Προσέξτε τη χρήση του «όλα» και του «κανένας» και σπάστε αυτή την κακή συνήθεια. Σταματήστε να χρωματίζετε όλα τα γεγονότα με ένα χρώμα.

3. Εξατομίκευση

Ο κόσμος δεν περιστρέφεται γύρω σας. Κρατήστε αυτό κατά νου, όταν παίρνετε κάτι προσωπικά. Οι αντιδράσεις του κόσμου έχουν να κάνουν πολύ περισσότερο με τα δικά του θέματα παρά με τα δικά σας.

4. Φιλτράρισμα

Αυτός ο τρόπος σκέψης έχει ένα χαρακτηριστικό. Μπορούμε να βρούμε το «μαύρο σύννεφο» και να εστιάσουμε σε αυτό αγνοώντας πόσα πολλά είναι τα «ουράνια τόξα».

Το φιλτράρισμα εστιάζει μόνο στις αρνητικές πτυχές αγνοώντας το θετικό. Αυτό είναι ένα είδος λοξής σκέψης. Βεβαιωθείτε ότι βλέπετε τα πράγματα μέσα από μια σαφή και ισορροπημένη προοπτική. Υπάρχουν πολύ λίγα πράγματα που είναι μόνο καλά ή μόνο κακά.

5. «Πρέπει»

Ο μόνος σίγουρος τρόπος αποτυχίας είναι να φορτωθείτε με «πρέπει». Φορτωνόμαστε διαρκώς με σκέψεις για πράγματα που «πρέπει» να γίνουν κι έτσι δεν μπορούμε πραγματικά να κάνουμε τίποτα, ή νιώθουμε αποτυχημένοι. Ένας είναι ο τρόπος να απελευθερωθείτε, σκεφτείτε απλά ότι αν πραγματικά πρέπει να γίνει κάτι τότε απλά βρίσκουμε το χρόνο και το κάνουμε. Αν δεν είναι πραγματικά σημαντικό τότε απλά παρατήστε το, αρκετά έχετε να κάνετε.

Διαφήμιση