Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις ΟΛΠ: 16 ανενεργά πλοία …ανοιχτή πληγή για το περιβάλλον- 35 έχουν ήδη...

ΟΛΠ: 16 ανενεργά πλοία …ανοιχτή πληγή για το περιβάλλον- 35 έχουν ήδη απομακρυνθεί

0
Διαφήμιση

Ένα μήνα περιθώριο έχουν οι ιδιοκτήτες 16 ανενεργών πλοίων προκειμένου να τα απομακρύνουν από το Πέραμα σε αντίθετη περίπτωση ο ΟΛΠ θα τα εκποιήσει μέσω ανοιχτού πλειοδοτικού διαγωνισμού.

 Η ειδική επιτροπή που έχει συγκροτηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς χαρακτήρισε επικίνδυνα και επιβλαβή για το περιβάλλον τα 16 αυτά ανενεργά πλοία που βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή του Περάματος.

Βάσει του Ν. 2881/2001, κλήθηκαν οι ιδιοκτήτες των πλοίων να τα απομακρύνουν και αν δεν το πράξουν εντός μηνός, ο ΟΛΠ θα προχωρήσει στην εκποίησή τους μέσω ανοιχτού πλειοδοτικού διαγωνισμού.

Η απομάκρυνση των πλοίων αυτών γίνεται στο πλαίσιο των πολιτικών του Οργανισμού για εκκαθάριση των σκαφών που δημιουργούν κίνδυνο για τη ναυσιπλοΐα, ενώ αποτελούν και απειλή για το περιβάλλον.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης τόνισε ότι ήδη έχουν απομακρυνθεί 35 πλοία, ενώ σε διαδικασία εκπλειστηριασμού βρίσκονται 14.

«Στόχος μας είναι η ευρύτερη περιοχή του Λιμανιού, από τον Πειραιά μέχρι το Πέραμα και την Κυνόσουρα της Σαλαμίνας να είναι απολύτως καθαρή» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΟΛΠ.

Διαφήμιση