Αρχική Καταστροφές Ραδιενέργεια: αυξημένα επίπεδα στον σταθμό Σέλαφιλντ της Βρετανίας

Ραδιενέργεια: αυξημένα επίπεδα στον σταθμό Σέλαφιλντ της Βρετανίας

0
Διαφήμιση

Αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας ανιχνεύτηκαν στον σταθμό επεξεργασίας εξαντλημένων πυρηνικών καυσίμων του Σέλαφιλντ, ωστόσο, σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας της Βρετανίας δεν υπάρχει λόγος να πιστεύει ότι η κατάσταση στον σταθμό είναι σοβαρότερη από όσο αναφέρει ο σταθμός στην ανακοίνωσή του.

 Ο σταθμός του Σέλαφιλντ ανακοίνωσε το πρωί ότι καταμετρήθηκαν από μετρητή στο εσωτερικό του σταθμού αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας και ότι λειτουργεί με το απολύτως απαραίτητο προσωπικό. Εξηγώντας μάλιστα, αυτή την απόφαση , ο σταθμός διευκρίνισε ότι η απόφαση ελήφθη “για να επικεντρωθούμε στη διερεύνηση. Εάν αυτό είχε συμβεί κατά τη διάρκεια της κανονικής ημερήσιας λειτουργίας, απλώς θα είχαμε επιτρέψει στον κόσμο να επιστρέψει στο σπίτι. Δεν υπάρχει κίνδυνος για το κοινό ή για τους εργαζόμενους”.

 Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας που ανιχνεύθηκαν είναι άνω των φυσιολογικών τιμών, αλλά πολύ κάτω από το επίπεδο που θα απαιτούσε τη λήψη μέτρων από το προσωπικό εντός και εκτός του σταθμού.

Ο σταθμός του Σέλαφιλντ βρίσκεται στη βορειο-δυτική Αγγλία και δεν παράγει πλέον ηλεκτρική από πυρηνική ενέργεια, αλλά ασχολείται με την επεξεργασία του εξαντλημένου πυρηνικού καυσίμου. Βρίσκεται σε διαδικασία παροπλισμού και αποσυναρμολόγησης. Η διαχείρισή του ανήκει στην βρετανική εταιρεία Amec, τον γαλλικό όμιλο Areva και την αμερικανική εταιρεία URS.

Διαφήμιση