Αρχική Ειδήσεις Διαγωνισμός οικολογικών- καινοτόμων προϊόντων διατροφής

Διαγωνισμός οικολογικών- καινοτόμων προϊόντων διατροφής

0
Διαφήμιση

Ξεκινά ο 4ος εθνικός διαγωνισμός οικολογικών – καινοτόμων προϊόντων διατροφής Ecotrophelia 2014 τον οποίο προκήρυξε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ). Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων της ελληνικής τεχνολογικής πλατφόρμας «Food for Life» και του ευρωπαϊκού έργου «Capinfood».

 Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι συμμετέχοντες, φοιτητές (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, διδακτορικοί) των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και ερευνητικών ινστιτούτων της Ελλάδας, καλούνται να δημιουργήσουν καινοτόμα προϊόντα διατροφής (τρόφιμα ή ποτά) με βασικό γνώρισμα στοιχεία οικολογικής καινοτομίας, ενώ απαραίτητη είναι και η παρουσίαση ενός τελικού προϊόντος, που θα τεθεί σε γευστική δοκιμή και δεν έχει κυκλοφορήσει στην αγορά.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο επίπεδα: Πρώτα σε εθνικό, όπου ο κάθε Σύνδεσμος Βιομηχανιών Τροφίμων διοργανώνει στη χώρα του το διαγωνισμό για την ανάδειξη της καλύτερης ομάδας, και στη συνέχεια σε ευρωπαϊκό, με τους νικητές όλων των χωρών να παρουσιάζουν τα προϊόντα τους στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τροφίμων και ποτών «SIAL», που θα πραγματοποιηθεί στo Παρίσι στις 19-23 Οκτωβρίου του 2014.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό γίνεται μέσω ομάδων, δύο έως δέκα ατόμων, που προέρχονται από το ίδιο ή διαφορετικά πανεπιστημιακά ή ερευνητικά ιδρύματα. Δίνεται ακόμα η δυνατότητα να κατατεθούν και προϊόντα, που έχουν προκύψει από τη συνεργασία φοιτητών με εταιρείες τροφίμων και ποτών. Τα βραβεία που θα λάβουν τα τρία καλύτερα προϊόντα είναι: Χρυσό βραβείο (Χρηματικό έπαθλο και συμμετοχή στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό, που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τροφίμων και ποτών «SIAL»), αργυρό βραβείο (χρηματικό έπαθλο) και χάλκινο βραβείο (χρηματικό έπαθλο).

Για να λάβει μέρος μια ομάδα στον διαγωνισμό θα πρέπει να έχει στείλει τον τεχνικό φάκελο με συμπληρωμένα τα υποχρεωτικά στοιχεία, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014 ενώ ο πλήρης αναλυτικός τεχνικός φάκελος γραμμένος στα αγγλικά θα πρέπει να κατατεθεί έως την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014. Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τα έντυπα του διαγωνισμού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΣΕΒΤ (www.sevt.gr).

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗΠΑ: συνολικά 21 θάνατοι αποδίδονται στο πολικό ψύχος
Επόμενο άρθροΣτην ατμόσφαιρα τα ραδιενεργά κατάλοιπα των πυρηνικών δοκιμών περασμένων δεκαετιών