Αρχική Ειδήσεις Πεντε μύθοι για την εξέλιξη του ανθρώπου και την βελτίωσή του

Πεντε μύθοι για την εξέλιξη του ανθρώπου και την βελτίωσή του

0
Διαφήμιση

Θέλετε επιτέλους να νιώσετε καλά με τον εαυτό σας. Ακολουθείτε διάφορες μεθόδους τόνωσης, συχνά όμως είτε οι στόχοι είναι εξωπραγματικοί –κανείς δεν μπορεί να είναι μόνο καλά- είτε πιστεύετε σε υποσχέσεις που απλά δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν. Υπάρχουν πέντε μύθοι στην διαδικασία της ανακάλυψης του εαυτού μας και της δημιουργίας του αισθήματος «είμαι καλά» που θα πρέπει να καταρρίψετε πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο.

Καταρρίψτε τα στερεότυπα και βρείτε τα με τον εαυτό σας ξεκινώντας από την …απομυθοποίηση της προσπάθειας.

1.Θα φτάσεις σε ένα σημείο όπου δεν θα χρειάζεσαι εξωτερική βοήθεια

Η προσωπική ανάπτυξη δεν είναι μια και εξωτερική διαδικασία . Θα ήταν ωραία ιδέα να διαβάζαμε απλά ένα βιβλίο και να αποκτούσαμε άμεσα όλη τη γνώση και τη σοφία που μας χρειάζεται για να ζήσουμε μια ευτυχισμένη ζωή. Το ταξίδι της θεραπείας είναι μια συνεχώς εξελισσόμενη διαδικασία.

2. Θα φτάσεις σε ένα σημείο όπου η ζωή δεν θα είναι δύσκολη πια

Η ζωή είναι δύσκολη και αυτό είναι γεγονός. Έτσι πολλοί από εμάς αγωνιζόμαστε με την εσφαλμένη αντίληψη πως αν αισθανόμαστε άσχημα κάνουμε κάτι λάθος στην θεραπευτική μας διαδικασία. Το γεγονός είναι πως είμαστε άνθρωποι, και η επούλωση έρχεται όταν αφήνουμε χώρο για όλες τις εμπειρίες, τα πάνω και τα κάτω . Οι Βαθύτεροι πόνοι είναι τα μεγαλύτερα κίνητρα για εξέλιξη. Χωρίς πόνο δεν υπάρχει αλλαγή. Αλλά να θυμάστε ο πόνος, όπως όλα στη ζωή έχει σκοπό να μας μάθει κάτι και να φύγει.

3 Κάτι πάει λάθος με σας

Δεν είστε χαλασμένοι και δεν χρειάζεστε φτιάξιμο. Είναι εύκολο να πείσουμε τον εαυτούς μας ότι δεν θα νιώθαμε τόσο άσχημα αν μπορούσαμε να φτιάξουμε μερικές πτυχές της ζωής μας. Ωστόσο συχνά υποφέρουμε γιατί πολεμούμε τόσο σκληρά όλα εκείνα που μας πονάνε.  Προκαλούμε στους εαυτούς μας περισσότερο πόνο όταν λέμε πως δεν έπρεπε να αισθανόμαστε έτσι. Η διαδικασία για αρχή  δεν έχει να κάνει με το να φτιάξουμε τον εαυτό μας αλλά με το να τον αποδεχτούμε. Όλοι έχουμε προβλήματα και δυσκολίες, αλλά αυτό δεν μας κάνει χαλασμένους. Μας κάνει ανθρώπους.

4 Οι Γκουρού ξέρουν καλύτερα

 Πολλοί από εμάς  δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι μπορούμε πραγματικά να εμπιστευόμαστε τους εαυτούς μας για το τι είναι καλύτερο. Παραβλέπουμε τον αληθινό μας εαυτό ακούγοντας τις προσδοκίες και τις διδασκαλίες των διαφόρων θεραπευτών. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως είμαστε όλοι στο ίδιο παιχνίδι. Ακόμα και οι γκουρού έχουν τις άσχημες μέρες τους.

5 Κίνητρο και έμπνευση, δημιουργείστε τα μην τα περιμένετε

Πόσο χρόνο έχετε χάσει απ τη ζωή σας περιμένοντας την κατάλληλη διάθεση να σας χτυπήσει την πόρτα. Συχνά σκαφτόμαστε πως χρειαζόμαστε περισσότερα κίνητρα, περισσότερες γνώσεις, ή λιγότερες ανασφάλειες ώστε να κινηθούμε εμπρός. Αυτές ακριβώς οι σκέψεις μας κρατούν πίσω στην προσωπική μας ανάπτυξη.  Πρέπει να κινούμαστε πάντα μπροστά ακόμα και αν δεν είμαστε 100% έτοιμοι. Από σήμερα κιόλας πρέπει να δράσουμε και να εκμεταλλευτούμε την κάθε στιγμή. 

Διαφήμιση