Αρχική Ειδήσεις ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Αεροδρόμια, Λιμάνια, Ιαματικά Φθιώτιδας και Ακίνητα στην αντζέντα του ΤΑΙΠΕΔ

ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Αεροδρόμια, Λιμάνια, Ιαματικά Φθιώτιδας και Ακίνητα στην αντζέντα του ΤΑΙΠΕΔ

0
Διαφήμιση

Το ΤΑΙΠΕΔ δημοσιεύει Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και Υποβολής προσφορών για την πρόσληψη Τεχνικού Συμβούλου, για την τεχνική αξιολόγηση και οικονομική αποτίμηση του τροχαίου υλικού που χρησιμοποιεί/ μισθώνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. από την ΟΣΕ Α.Ε.

 Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, προχώρησε τις διαγωνιστικές διαδικασίες και ενέκρινε τα τελικά σχέδια των συμβάσεων πώλησης μετοχών για τους εξής 4 διαγωνισμούς αξιοποίησης, οι οποίοι πλέον υπεισέρχονται στην τελική φάση της υποβολής δεσμευτικών προσφορών: των περιφερειακών αεροδρομίων, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. της ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε. και των τουριστικών λιμένων Χίου και Πύλου

Στην ίδια συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, ενέκρινε την έναρξη δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για την πώληση ακινήτων του Δημοσίου στο εξωτερικό. Ειδικότερα, πρόκειται για: ένα ακίνητο συνολικής επιφάνειας περίπου 1.600 τ.μ. σε πέντε ορόφους, στην περιοχή Villa Borghese της Ρώμης, το οποίο λειτουργούσε ως ξενοδοχείο μέχρι το 2007 και έκτοτε παραμένει κενό, καθώς και ένα ακίνητο συνολικής επιφάνειας περίπου 3.350 τ.μ. σε 3 ορόφους, στο Ντίσσελντορφ της Γερμανίας, το οποίο είχε αγοραστεί από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων το 2007 και παρέμενε μέχρι σήμερα αναξιοποίητο.

Στον ίδιο διαγωνισμό περιλαμβάνονται δύο ακόμη ακίνητα του Δημοσίου στη Λιουμπλιάνα και το Βελιγράδι, τα οποία είχαν συμπεριληφθεί και σε προηγούμενους σχετικούς διαγωνισμούς χωρίς αποτέλεσμα.

Επίσης, ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι δεν υπεβλήθησαν προσφορές για το ακίνητο της Αφάντου και για τα τέσσερα ακίνητα ιαματικών πηγών στη Φθιώτιδα. Στόχος του ΤΑΙΠΕΔ είναι η αξιοποίηση των ακινήτων με τους καλύτερους δυνατούς όρους και με βασικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και τις προοπτικές ανάπτυξης των τοπικών οικονομιών. Στο πλαίσιο αυτό, το ΤΑΙΠΕΔ θα ξεκινήσει εκ νέου το επόμενο διάστημα τις διαδικασίες αξιοποίησης των ακινήτων, αξιολογώντας όλες τις δυνατές λύσεις.

Διαφήμιση