Αρχική Ειδήσεις Ποδήλατο κάθε μέρα όλη μέρα με τις Ποδηλατοδράσεις ΟΤΕ- COSMOTE

Ποδήλατο κάθε μέρα όλη μέρα με τις Ποδηλατοδράσεις ΟΤΕ- COSMOTE

0
Διαφήμιση

Το ποδήλατο εκτός από οικολογικό μέσο αποτελεί πλέον στην Ελλάδα της κρίσης μια ιδιαίτερα οικονομική όσο και ευχάριστη λύση μετακίνησης. Η σκέψη αυτή, οδήγησε τον OTE και την Cosmote να απευθύνουν, επί της ουσίας, ένα κάλεσμα προς τους ποδηλάτες, ώστε να χρησιμοποιούν το ποδήλατο στην καθημερινότητας τους. Με το πρόγραμμα «Ποδηλατοδράσεις», οι ΟΤΕ και COSMOTE δημιούργησαν θέσεις parking για ποδήλατα σε επιλεγμένα σημεία στην Αθήνα, ενώ σε περιφερειακές πόλεις της χώρας δημιούργησαν σε συνεργασία με τους Δήμους, ένα αυτοματοποιημένο σύστημα δανεισμού ποδηλάτων. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα λειτουργεί ήδη από το 2012 με μεγάλη επιτυχία. Προβάλλει το ποδήλατο ως «λύση μέσα στην κρίση» και καλλιεργεί την ποδηλατική κουλτούρα μέσα από την στήριξη σημαντικών ποδηλατικών θεσμών, όπως το Athens Bike Festival, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Bike Parking
Πρόκειται για την εγκατάσταση και τη λειτουργία των πρώτων αυτοματοποιημένων θέσεων στάθμευσης ποδηλάτων. Μέχρι στιγμής στην Αθήνα, το σύστημα Bike Parking έχει ήδη ενεργοποιηθεί στα εμπορικά κέντρα The Mall Athens, Golden Hall και στη μαρίνα Φλοίσβου όπως επίσης και στα καταστήματα COSMOTE στη Γλυφάδας και στο Μαρούσι, το κατάστημα OTESshop της Ν. Σμύρνης και στα Βριλήσσια (Λ. Πεντέλης και αναλήψεως). Οι θέσεις στάθμευσης ασφαλίζουν και απασφαλίζουν από πελάτες COSMOTE με την αποστολή ενός δωρεάν SMS στο 19515.

Bike Sharing
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα υλοποιείται αυτοματοποιημένο σύστημα μίσθωσης ποδηλάτων σε διάφορους Δήμους της περιφέρειας με την υποστήριξη του ΟΤΕ και της COSMOTE. Ξεκινώντας από την πόλη της Καρδίτσας ήδη το πρώτο σύστημα Bike Sharing εγκαινιάστηκε πιλοτικά με μεγάλη επιτυχία και συνεχίστηκε σε Κομοτηνή, Καβάλα και Ιωάννινα.Οι ενδιαφερόμενοι στις πόλεις αυτές μπορούν να απευθυνθούν στους Δήμους τους και να παραλάβουν την κάρτα πρόσβασης, με την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα διαθέσιμα ποδήλατα. Το κάθε ποδήλατο είναι κλειδωμένο με ένα ηλεκτρονικό σύστημα το οποίο ξεκλειδώνει αναγνωρίζοντας την κάρτα πρόσβασης. Το ποδήλατο διατίθεται δωρεάν και επιστρέφεται πατώντας το κουμπί που ενεργοποιεί την κλειδαριά για την ασφάλιση του.

Ποδηλατική Εκπαίδευση
40.000 άτομα, μικροί και μεγάλοι έχουν εκπαιδευτεί μέχρι σήμερα, ενώ από το 2012 έως και τον Ιούλιο του 2013, ο ΟΤΕ και η COSMOTE θα έχουν υλοποιήσει εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις για τη σωστή χρήση του ποδηλάτου σε σχεδόν 40 πόλεις σε όλη τη χώρα. Οι ενέργειες των ποδηλατοδράσεων προβάλλονται μέσα από την εκπομπή του ΣΚΑΪ «Ποδηλατοδράσεις».

Athens Bike Festival
Στηρίζοντας φορείς και διοργανώσεις που συμβάλλουν στην προώθηση του ποδηλάτου, ο ΟΤΕ και η COSMOTE για τέταρτη συνεχή χρονιά είναι χορηγοί στο Athens Bike Festival (20-22 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη), το μεγαλύτερο καθιερωμένο θεσμό για το ποδήλατο, ενώ υλοποιούν και ποδηλατικούς γύρους σε συνεργασία με τοπικούς φορείς. Στο πλαίσιο του Athens Bike Festival διοργανώνονται από τις «Ποδηλατοδράσεις» ,δραστηριότητες όπως:
 

«Βρες τη σωστή σου θέση επάνω στο ποδήλατο», όπου μικροί και μεγάλοι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να «σωματομετρηθούν» προκειμένου να βρουν την πιο κατάλληλη θέση τους επάνω στο ποδήλατο,
«Βοήθησε και εσύ», για τη συμπλήρωση ερωτηματολογίου σχετικά με τη χρήση του ποδηλάτου στις μεγαλουπόλεις,
«Μάθε Παιδί μου Ποδήλατο», παιδιά 5-10 ετών, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν «την τέχνη του ποδηλατείν», αλλά και να βελτιώσουν τις ικανότητες τους στο ποδήλατο, σε ειδική πίστα με τη βοήθεια ειδικών,
«Test Rides», η ομάδα MBike, σε συνεργασία με τον ΟΤΕ και την COSMOTΕ, έχει προγραμματίσει για τους επισκέπτες του φεστιβάλ μια σειρά από ποδηλατάδες, μέσα στην πόλη.
Εκδήλωση «Bike Sharing – Κοινόχρηστα ποδήλατα: Το παρόν και το μέλλον», ενημέρωση από προσκεκλημένους ομιλητές σχετικά με το τι ακριβώς είναι αυτά τα συστήματα, ποιοι είναι οι υπάρχοντες και δυνητικοί χρήστες, ποιες είναι οι προϋποθέσεις επιτυχίας κ.ά.
 

Πληροφορίες : Bike Festival

Διαφήμιση