Αρχική Ειδήσεις Οι παράνομες χωματερές θα απασχολήσουν την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής

Οι παράνομες χωματερές θα απασχολήσουν την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής

0
Διαφήμιση

Η διαχείριση των απορριμμάτων και ο κίνδυνος επιβολής προστίμων από το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα θέματα τόσο για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, όσο και για λόγους οικονομικούς. Ιδιαίτερα μάλιστα, όταν περιοχές της χώρας μας έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξ’αιτίας της μη εύρεσης μόνιμης λύσης για τα απορρίμματα.

Η Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος θα ασχοληθεί εκτενώς με το ζήτημα αυτό ενεργοποιώντας τον διάλογο μεταξύ των αρμοδίων φορέων, της κοινωνίας των πολιτών και του επιστημονικού κόσμου με στόχο να βοηθήσει στην εξεύρεση βιώσιμης λύσης.            

Η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος θα συνεδριάσει την Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 15.00΄, (Αίθουσα «Προέδρου Γιάννη Νικ. Αλευρά» – 151), με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Παραβίαση Κοινοτικού Δικαίου που αφορά στη λειτουργία παράνομων χωματερών».

Τα μέλη της Επιτροπής θα ενημερώσουν οι κ.κ. Σωτήριος Στασινός, Βοηθός Γενικός Επιθεωρητής Περιβάλλοντος, Ιωάννης Σαγιάς, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη (Κύκλος Ποιότητας Ζωής) και η κυρία Εύη Σκανδάλου, Νομικός Σύμβουλος στην Ειδική Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕπιστολή Μανιάτη για τον Ορυκτό Πλούτο στη Βουλή
Επόμενο άρθροΣε διαβούλευση το ν/σ για τα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας- ανοίγει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ