Αρχική Ειδήσεις Επιστολή Μανιάτη για τον Ορυκτό Πλούτο στη Βουλή

Επιστολή Μανιάτη για τον Ορυκτό Πλούτο στη Βουλή

0
Διαφήμιση

Τη σύγκλιση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, προκειμένου όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να τοποθετηθούν με σαφήνεια στο μείζον εθνικό θέμα που αφορά στις προοπτικές συμμετοχής του ορυκτού πλούτου της χώρας στη βελτίωση του επιπέδου ζωής των Ελλήνων πολιτών, ζητά ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, με επιστολή που απέστειλε προς τον Πρόεδρο της αρμόδιας Επιτροπής, Γιώργο Βλάχο.

Στην επιστολή του, ο Υπουργός ΠΕΚΑ επισημαίνει ότι ο ορυκτός πλούτος της χώρας αποτελεί βασικό πυλώνα για τη διαμόρφωση ενός νέου μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης, που θα συμβάλλει στην κοινωνική ευημερία.

Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, σημαντικές παράμετροι για να αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου σύμφωνα και με τις ανάγκες της κοινωνίας είναι, μεταξύ άλλων :

Η πλήρης ενημέρωση και συζήτηση επί του θέματος με τα πολιτικά κόμματα και τους ενδιαφερόμενους φορείς της χώρας.

Η επιτάχυνση των διαδικασιών αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου μέσω διεθνών διαγωνιστικών διαδικασιών, που διασφαλίζουν διαφάνεια και μεγιστοποίηση των εσόδων του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά και των τοπικών κοινωνιών.

Η, με αυστηρούς όρους και σύμφωνα με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες του Εθνικού και Κοινοτικού Δικαίου, περιβαλλοντική αδειοδότηση των αντίστοιχων έργων και δραστηριοτήτων, λαμβάνοντας υπόψη τις τεκμηριωμένες απόψεις που εκφράζονται από φορείς και την τοπική κοινωνία.

Η συνεχής παρακολούθηση και ο έλεγχος τήρησης των περιβαλλοντικών όρων που επιβάλλονται, με παράλληλη ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών.

Διαφήμιση