Αρχική Ειδήσεις Νέο διατροφικό σκάνδαλο- κρέας αλόγου από πειράματα σε κρεοπωλεία της Γαλλίας

Νέο διατροφικό σκάνδαλο- κρέας αλόγου από πειράματα σε κρεοπωλεία της Γαλλίας

0
Διαφήμιση

Νέο διατροφικό σκάνδαλο με κρέας από άλογα που είχαν χρησιμοποιηθεί σε πειράματα συγκλονίζει την Γαλλία και σήμερα η αστυνομία προχώρησε στην εξάρθρωση κυκλώματος που διακινούσε στην αγορά το κρέας  με πλαστά τιμολόγια.

 Σύμφωνα με την εφημερίδα LeMonde, η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες σε αγορές έντεκα περιοχών της επικράτειας, πετυχαίνοντας την σύλληψη 21 ατόμων και την εξάρθρωση του συγκεκριμένου δικτύου.

Όλα ξεκίνησαν μετά από ανώνυμη καταγγελία για παράνομη διακίνηση κρέατος αλόγου σε επιχείρηση στη Ναρμπόν, κοντά στη Μασαλία.
H καταγγελία αφορούσε σε 200 άλογα, τα οποία είχαν παλαιότερα χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς σκοπούς και έφεραν πιστοποιητικά τα οποία απαγόρευαν τη σφαγή τους για κατανάλωση.
Το δίκτυο, ωστόσο, είχε δημιουργήσει πλαστά πιστοποιητικά για μεταπώλησή τους σε κρεοπωλεία τόσο στη Γαλλία όσο και στην Ισπανία, πιθανότητα και στην Ιταλία. 
Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι τουλάχιστον τρεις κτηνίατροι, καθώς και αρκετοί έμποροι κρεάτων.
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του έτους είχε ξεσπάσει νέα πολεμική σε όλη την ΕΕ, αλλά και σε χώρες εκτός ΕΕ, λόγω εμφάνισης κρέατος αλόγου σε κατεψυγμένα κυρίως προϊόντα χωρίς να υπάρχει η σχετική σήμανση.
Το θέμα είχε απασχολήσει και τους υπουργούς Γεωργίας της ΕΕ, οι οποίοι αναζήτησαν αυστηρότερο πλαίσιο αναγραφής του είδους και της προέλευσης του κρέατος στα έτοιμα γεύματα.

Διαφήμιση