Αρχική Ειδήσεις Νέες προϋποθέσεις λειτουργίας για τις τουριστικές επαύλεις και κατοικίες

Νέες προϋποθέσεις λειτουργίας για τις τουριστικές επαύλεις και κατοικίες

0
Διαφήμιση

Με στόχο να γίνει σαφής, φιλική και απλοποιημένη η διαδικασία έκδοσης σήματος λειτουργίας για τους ιδιοκτήτες και τους επιχειρηματίες αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων, υπεγράφη από την υπουργό Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη η Υπουργική Απόφαση αναφορικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας των τουριστικών επαύλεων (βιλών) και κατοικιών. Η απόφαση αναμένεται να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ τις επόμενες ημέρες.

Στην απόφαση περιγράφονται τα δικαιολογητικά για την απλοποιημένη διαδικασία έκδοσης σήματος λειτουργίας, το οποίο όπως ορίζεται από τον Ν. 4179/2013 γίνεται αυτόματα εντός 10ημέρου με υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη και μηχανικού, χωρίς να απαιτείται αυτοψία. Όσον αφορά τις προδιαγραφές αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων, μεταξύ άλλων απαιτείται:

– Οι τουριστικές επιπλωμένες επαύλεις (βίλες) να έχουν ελάχιστη επιφάνεια 100,00 τ.μ.

– Οι τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες να έχουν συνολική ελάχιστη επιφάνεια 40,00 τ.μ.(Μονόχωρες) και 60τμ (δύο κυρίων χώρων και άνω)

– Το οικόπεδο/γήπεδο να είναι προσπελάσιμο και να απέχει συγκεκριμένη απόσταση από χώρους Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων και λατομεία

– Η προσπέλαση στα τουριστικά αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα να γίνεται από δρόμο ή δια δουλείας διόδου.

Τα όποια έργα διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου να είναι ολοκληρωμένα.

Ο χώροι των αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων να διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό σε έπιπλα και ιματισμό, συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού κουζίνας και λουτρού.

Διαφήμιση