Αρχική Ειδήσεις Τα ΕΛΤΑ γιορτάζουν τα 100 χρόνια από την ένωση της Κρήτης με...

Τα ΕΛΤΑ γιορτάζουν τα 100 χρόνια από την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα

0
Διαφήμιση

Η συμβολική επισημοποίηση της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε την 1η Δεκεμβρίου του 1913, ημέρα Κυριακή, όταν ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος και ο Πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος κατήλθαν στα Χανιά και ύψωσαν την ελληνική σημαία στο φρούριο Φιρκά, στο λιμάνι των Χανίων. Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, 100 χρόνια μετά την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, ανακοινώνουν την κυκλοφορία Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων προς τιμήν της ιστορικής επετείου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στις 11 Οκτωβρίου 1912 υπογράφεται Βασιλικό Διάταγμα με το οποίο ο Στέφανος Δραγούμης διορίζεται Γενικός Διοικητής της Κρήτης. Με την de facto αυτή πράξη, η Κρήτη έγινε τμήμα του Ελληνικού Κράτους.

H de jure ένωση, συντελέστηκε με τη συνθήκη του Λονδίνου στις 17 Μαΐου 1913 και τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου τον Αύγουστο του 1913, μεταξύ της Τουρκίας και των εμπόλεμων βαλκανικών κρατών. Με το άρθρο 4 της συνθήκης… «ο Σουλτάνος δηλοί ότι εκχωρεί την νήσον Κρήτην και ότι παραιτείται υπέρ αυτών πάντων των ων εκέκτητο επί της νήσου ταύτης κυριαρχικών και άλλων δικαιωμάτων…»

Διαβάστε επίσης:  Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» η Αττική με 3.319 κρούσματα σε σύνολο 6.252 μολύνσεων
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝέες προϋποθέσεις λειτουργίας για τις τουριστικές επαύλεις και κατοικίες
Επόμενο άρθροΤελικά υπάρχει κάτι που μπορεί να σταματήσει τον μονομάχο της Wind;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ