Αρχική Προτάσεις Μην κοιμίζετε τα μωρά στο κρεβάτι σας!

Μην κοιμίζετε τα μωρά στο κρεβάτι σας!

0

Αρκετά υψηλότερες οι πιθανότητες αιφνίδιου βρεφικού θανάτου όταν τα μωρά κοιμούνται μαζί με τους γονείς, προειδοποιεί έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση British Medical Journal.

 Μάλιστα, η Σουηδία, μία από τις χώρες όπου παρατηρείται συχνότερα το φαινόμενο οι γονείς να κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι με τα παιδιά τους τα πρώτα χρόνια της ζωής τους, αποφάσισε να συμβουλεύσει κατά αυτής της πρακτικής τους γονείς των νεογέννητων.

«Είναι σημαντικό τα βρέφη τα οποία είναι μικρότερα από τριών μηνών να κοιμούνται στο δικό τους κρεβάτι», δήλωσε η αξιωματούχος της υπηρεσίας κοινωνικών υποθέσεων Κέρστιν Νόρντστραντ.

Η προτροπή αυτή είναι «νέα», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας ότι μέχρι τώρα, η Σουηδία συμβούλευε τους γονείς να μην αφήνουν τα νεογέννητα να κοιμούνται σε ένα δωμάτιο όπου καπνίζουν ή στο κρεβάτι ενός γονέα που βρίσκεται υπό την επήρεια ουσιών που μειώνουν τις αντιδράσεις του.

Τις νέες κατευθυντήριες γραμμές έδωσε ένας καθηγητής παιδιατρικής που μίλησε στο ιατρικό περιοδικό Dagens Medicin.

«Στη διάρκεια των τελευταίων ετών μέσω των ερευνών αποκαλύφθηκε ότι ο ύπνος μαζί με τους γονείς είναι ένας από τους παράγοντες που συνδέονται με τους θανάτους βρεφών», δήλωσε ο καθηγητής Γκόραν Βένεργκρεν.

Έρευνα που δημοσιεύθηκε τον Μάιο στην επιστημονική επιθεώρηση British Medical Journal έδειξε ότι σε σύνολο σχεδόν 1.500 περιπτώσεων αιφνίδιου θανάτου βρεφών, το 22% είχε συμβεί στο κρεβάτι των γονιών. Όπως δήλωσε ο συντάκτης της έρευνας, ο καθηγητής ιατρικών στατιστικών Μπομπ Κάρπεντερ, οι πιθανότητες θανάτου των βρεφών πενταπλασιάζονται όταν αυτά κοιμούνται στο κρεβάτι των γονιών τους.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here