Αρχική Ειδήσεις Βρείτε το Εγχειρίδιο του νέου Εθελοντή στον ΑΡΧΕΛΩΝ

Βρείτε το Εγχειρίδιο του νέου Εθελοντή στον ΑΡΧΕΛΩΝ

0
Διαφήμιση

H αξία του εθελοντισμού είναι αναμφισβήτητη για τον άνθρωπο, καθώς ενδυναμώνει και δίνει νέο περιεχόμενο στη ζωή των ενηλίκων. Αυξάνει τη δυνατότητα ενεργούς συμμετοχής των νέων στη ζωή και την εργασία και συμβάλλει στην εκδήλωση ενδιαφέροντος για την κοινωνία και τα προβλήματα της. Αξίζει να τονιστεί ότι η εθελοντική δράση αποτελεί μαθησιακή-μορφωτική λειτουργία (πνευματικό όφελος) και ενισχύει την απόκτηση κοινωνικών, επικοινωνιακών και επαγγελματικών δεξιοτήτων. Αυτό το αναπτυγμένο αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης και η πίστη στη χαρά της προσφοράς βελτιώνει το ήθος των ανθρώπων.

Τέλος, ο εθελοντισμός είναι μια αυθεντική στάση καρδιάς, πέρα από μόδες. Δεν είναι τρόπος για να καθησυχάσουν ελαφρώς οι συνειδήσεις ή για να αποκτήσουν οι άνθρωποι κάποιο κύρος ή εύνοια. Να βοηθάμε σημαίνει να προσφέρουμε χαρά και ο ενθουσιασμός πολλαπλασιάζει την αξία των όσων προσφέρουμε. Ο εθελοντισμός είναι μια πράξη που γίνεται με γνώση, γενναιοδωρία και ανάγκη προσφοράς.

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ εδώ και τριάντα χρόνια δέχεται εθελοντές απ’ όλον τον κόσμο με διαφορετικά ενδιαφέροντα, ηλικίες, εθνικότητες, συνήθειες. Για το 2013 οι εθελοντές που συμμετείχαν στα προγράμματα του ΑΡΧΕΛΩΝ ήταν 461. και προσέφεραν 15.205 ημέρες εθελοντικής εργασίας για την προστασία των θαλασσίων χελωνών και των φωλιών τους.

Στη γνήσια αυτή διάθεση για προσφορά ο ΑΡΧΕΛΩΝ χρωστάει την τριαντάχρονη λειτουργία των προγραμμάτων προστασίας. Με αυτόν τον τρόπο και χάριν όλων αυτών των ανθρώπων η θαλάσσια χελώνα ίσως έχει ελπίδα.

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 30 χρόνων δουλειάς του ΑΡΧΕΛΩΝ, εξέδωσε το βιβλίο «Να τι ήθελα να σου πω…» που είναι ένα ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΝΕΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗ και το διαθέτει δωρεάν, σε όποιον επιθυμεί να το έχει, από τα γραφεία του στην Αθήνα, Σολωμού 57, Ομόνοια και από το Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών, στην 3η Μαρίνα της Γλυφάδας.

Διαφήμιση