Αρχική Ειδήσεις 40εκ. ευρώ από την Περιφέρεια για την ανάπλαση της Πανεπιστημίου και την...

40εκ. ευρώ από την Περιφέρεια για την ανάπλαση της Πανεπιστημίου και την επέκταση του Τραμ

0
Διαφήμιση

Την χρηματοδότηση με 40εκ. ευρώ της ανάπλασης της Πανεπιστημίου και της επέκτασης του υφιστάμενου δικτύου Τραμ έως το Πεδίον του Άρεως και την Πλατεία Αιγύπτου, αναλαμβάνει η Περιφέρεια Αττικής, μετά και το σύμφωνο συνεργασίας που υπέγραψαν ο υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, παρουσία του Προέδρου του Ιδρύματος Ωνάση, κ. Αντώνη Παπαδημητρίου.

 

Συνολικά το υπουργείο Περιβάλλοντος και η Περιφέρεια αναμένεται να χρηματοδοτήσουν με 78,5 εκατομμύρια ευρώ, με συγκεκριμένο τρόπο, την ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου και την επέκταση του Τραμ από το Σύνταγμα μέχρι τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Στόχος είναι η αναβάθμιση σε λειτουργικό και αρχιτεκτονικό επίπεδο του δημόσιου χώρου της Αθήνας. Παράλληλα, διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις και  για την περιβαλλοντική αναβάθμιση του κέντρου τόσο για τους πολίτες όσο και για τους επισκέπτες. «Δίνουμε ένα καλό παράδειγμα αποτελεσματικής διαχείρισης υδάτινων πόρων στις αστικές ζώνες, με συλλογή και επανάχρηση του βρόχινου νερού. Επενδύουμε σε βιοκλιματικές επεμβάσεις με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, με δενδροφυτεύσεις και χώρους πρασίνου, με συστήματα ηλιοπροστασίας, ώστε να βελτιώσουμε το μικροκλίμα της περιοχής. Ενισχύουμε την πρόσβαση στο κέντρο της πόλης με μέσα σταθερής τροχιάς οικολογικής φιλοσοφίας, ώστε να μειώσουμε τους παραγόμενους ρύπους σε σημαντικό βαθμό», ανέφερε ο κ. Καλαφάτης.

Μετά τη συμφωνία, το έργο εντάσσεται στο ΕΠΠΕΡΑΑ εντός των επόμενων εβδομάδων και μπορεί να προκηρυχθεί διαγωνισμός εντός τριμήνου, ώστε να υλοποιηθεί εντός διετίας. Θέλω να ευχαριστήσω για τη στενή συνεργασία τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό. Να τονίσω ακόμη τη συνεργασία και το σημαντικό ρόλο όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών του ΥΠΕΚΑ, του ΟΡΣΑ και της ΕΑΧΑ, των Υπουργείων Ανάπτυξης, Υποδομών και Πολιτισμού, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου της Αθήνας, του ΟΑΣΑ και φυσικά την ‘Αττικό Μετρό ΑΕ’ που θα υλοποιήσει το έργο. Ξεχωριστή αναφορά θέλω να κάνω στη συνεισφορά του Κοινωφελούς Ιδρύματος ‘Αλέξανδρος Ωνάσης’ για τη χρηματοδότηση των μελετών μέχρι σήμερα, η οποία αποδεικνύει το σημαντικό ρόλο των εθνικών ευεργετών όχι μόνο ιστορικά αλλά και σήμερα.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός σε δηλώσεις του τόνισε ότι «θα ακολουθήσουν και άλλες πράξεις από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής για άλλους δρόμους και για άλλες συνοικίες. Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί τον πυρήνα ενός κεντρικού σχεδιασμού για το κέντρο της Αθήνας. Είναι πραγματικότητα, δεν είναι λόγια».

Απ’ την πλευρά του, ο Πρόεδρος του «Ιδρύματος Ωνάση», κ. Αντώνης Παπαδημητρίου, ευχαρίστησε τον Αναπληρωτή Υπουργό ΠΕΚΑ και τον Περιφερειάρχη Αττικής για τη συνεργασία.

Διαφήμιση