Αρχική Καταστροφές Έκτακτο σχέδιο δράσης για τα νοσοκομειακά απόβλητα

Έκτακτο σχέδιο δράσης για τα νοσοκομειακά απόβλητα

0
Διαφήμιση

Μετά τα συνεχή κρούσματα της παράνομης και εξαιρετικά επικίνδυνης εναπόθεσης των νοσοκομειακών αποβλήτων στον ΧΥΤΑ της Φυλής, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Αθηναίων, προχωρούν στην ανάληψη έκτακτης δράσης.

 Κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας αποφασίστηκε να αντιμετωπισθεί, σε πρώτη φάση, με τη βοήθεια των νοσοκομείων, το πρόβλημα που έχει προκύψει στη διαλογή των αποβλήτων επιτόπου στο χώρο της Φυλής, για να γίνει διαχωρισμός των ιατρικών αποβλήτων, που θα πηγαίνουν στον αποτεφρωτήρα, από τα αστικά απόβλητα που θα πηγαίνουν για ταφή.

Έτσι τα απορρίμματα που βρίσκονται συγκεντρωμένα στα νοσοκομεία, θα μεταφερθούν με φορτηγά στους χώρους ταφής. Εκεί, κλιμάκια από τα νοσοκομεία υπό την επίβλεψη του επιθεωρητή Δημόσιας Υγείας θα διαχωρίσουν τα απλά απορρίμματα από τα επικίνδυνα.

Το υπουργείο Υγείας θέτει σε προτεραιότητα μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία, την άμεση έκδοση νέας κοινής υπουργικής απόφασης, που θα καλύψει όλα τα νομοθετικά κενά.

Από την πλευρά του υπουργείου Υγείας υπήρξε δέσμευση ότι τα νοσοκομεία θα εξοφλήσουν τα χρέη τους στον αποτεφρωτήρα, που ανέρχονται σε 4,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ υπήρξε διαβεβαίωση ότι οι οδηγοί των απορριμματοφόρων του δήμου ότι δεν έχουν ευθύνη και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση το κράτος να τους αφήσεις ακάλυπτους σε μία περιπέτεια.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here