Αρχική Ειδήσεις 4 πράγματα για τα οποία οι γυναίκες πρέπει να σταματήσουν να ζητούν...

4 πράγματα για τα οποία οι γυναίκες πρέπει να σταματήσουν να ζητούν συγγνώμη

0
Διαφήμιση

Οι γυναίκες έχουν την τάση να απολογούνται πιο συχνά από τους άντρες τόσο στην επαγγελματική τους όσο και στην κοινωνική τους ζωή. Μάλιστα, πολλές φορές αναπτύσσεται ένα ιδιότυπο ενοχικό σύνδρομο που οδηγεί μια γυναίκα στο να απολογείται για την εμφάνιση, τις επιθυμίες και τις επιλογές της.

 Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Waterloo του Καναδά που διενεργήθηκε σε άντρες και γυναίκες, οι γυναίκες ζητούσαν συγγνώμη πιο συχνά από τους άντρες συναδέλφους τους, ενώ ήταν εμφανές ότι η αντίληψή τους για τα πράγματα που έπρεπε να απολογηθούν ήταν εντελώς διαφορετική από αυτή των ανδρών.

Ωστόσο, το ενοχικό σύνδρομο θα πρέπει να περιοριστεί, καθώς οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να απολογούμαστε είναι πολλοί λιγότεροι από ότι νομίζουμε. Πολύ απλά οι γυναίκες πρέπει να σταματήσουν να ζητούν συγγνώμη για:

1 .Το σώμα τους

Το 53% των 13χρονων κοριτσιών είναι δυσαρεστημένο με το σώμα τους. Ο αριθμός αυτός αυξάνεται σε 78% από την ηλικία των 17 ετών και μετά. Ο προορισμός του σώματός μας είναι να γίνει ο μεγαλύτερος και πιο πιστός σύμμαχος και φίλος μας. Αντίθετα, γίνεται ο φοβερός εχθρός μας τον οποίο υποβάλλουμε σε μια σειρά διαδικασίες, την δίαιτα, το μαύρισμα, τις ατελείωτες περιποιήσεις προκειμένου να ταιριάξουμε σε ένα όχι πάντα ρεαλιστικό πρότυπο. Η αποσύνδεση από το σώμα μας ή η προσπάθειά μας να το μεταβάλλουμε σε κάτι άλλο καταστρέφει την ίδια του τη φυσική ομορφιά.

Για να είμαστε αυθεντικοί θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε το σώμα μας με αγάπη και να μην το πολεμάμε. Πρέπει να συντονιστούμε με τη φύση μας η οποία μας δείχνει τον τρόπο για να είμαστε υγιείς και ικανοποιημένοι.

2. Την ηλικία τους

Ένας άντρας στα 40 επιτρέπεται να δείχνει την ηλικία του και να είναι γοητευτικός. Αυτό όμως πόσο ισχύει για τις γυναίκες; Μια γυναίκα στα 40, ακόμα και πριν, έχει ξεκινήσει την διαδικασία να δείχνει νεότερη με διάφορες τεχνικές, ενώ πολύ συχνά καταφεύγει σε «διορθωτικές» επεμβάσεις έως τα 45.

Στους άντρες οι ρυτίδες δεν ενοχλούν, ωστόσο, μια γυναίκα –σύμφωνα με την επικρατούσα λογική – μετά από ένα σημείο σχεδόν δεν πρέπει να δείχνει την ηλικία της.

Σύμφωνα με την Global Industry Analysts , η αγορά των προϊόντων αντι-γήρανσης θα φθάσει σχεδόν 300 δις. δολάρια μέχρι το 2015.

Απτόητος από την παγκόσμια οικονομική κρίση , ο κλάδος αυτός συνεχίζει να αυξάνεται, καθώς τροφοδοτείται από τις ανασφάλειες των γυναικών.

Δεν υπάρχει τίποτα το αρνητικό από την εμπειρία ετών όταν αυτή αρχίζει να φαίνεται στο πρόσωπο μιας γυναίκας. Καλό είναι να χαλαρώσει και να γιορτάσει τα όσα έχει ζήσει.

3. Τα επιτεύγματά τους

Μια μελέτη στο Πανεπιστήμιο Aston, του Ηνωμένου Βασιλείου έδειξε ότι οι γυναίκες σε θέσεις ισχύος, σε αντίθεση με τους άντρες, όταν καλούνταν να μιλήσουν για ένα δύσκολο ή δυσάρεστο θέμα ξεκινούν την ομιλία τους αποδοκιμάζοντας τον εαυτό τους με διάφορες μεθόδους, είτε τον αυτοσαρκασμό ή μιλώντας απολογητικά, προσπαθώντας να αποφύγουν την σύγκρουση.

Επίσης, είναι πολύ συχνό φαινόμενο οι γυναίκες να υποβαθμίζουν τα επιτεύγματά τους ή τον ρόλο τους σε μια ομαδική δουλειά.

4. Την έμμηνο ρύση

Όλες οι μεγάλες θρησκείες, χωρίς εξαίρεση, καθοδηγούνται από το πατριαρχικό σύστημα. Έχει δημιουργηθεί έτσι, ένα πρωτόγονο συναίσθημα σχετικά με την έμμηνο ρύση μιας γυναίκας που δημιουργεί σειρά περιορισμών. Τα δυο βασικά ταμπού που διέπουν όλους τους πολιτισμούς είναι ότι η έμμηνος ρύση μιας γυναίκας είναι κάτι ακάθαρτο, όχι αγνό, μια υπόθεση που πρέπει να μένει κρυφή και ιδιωτική.

Ως αποτέλεσμα, οι γυναίκες μαθαίνουν από μικρή ηλικία να συνδέουν την περίοδο τους με μια αίσθηση ντροπής, ενοχής και αμηχανίας με αποτέλεσμα να ασχολούνται με αυτή μόνες τους και χωρίς καθοδήγηση ή πληροφόρηση.

Παλαιότερα πάντως, η γυναίκες με έμμηνο ρύση είχαν πολύ διαφορετική αντιμετώπιση καθώς θεωρούνται ότι μέσω αυτής είχαν πρόσβαση σε ανώτερες δυνάμεις, καθώς και ότι είχαν μεγαλύτερη διαίσθηση και αυξημένη ευαισθησία. 

Διαφήμιση