Αρχική Ανακύκλωση Το Γκάζι παράγει κομπόστ

Το Γκάζι παράγει κομπόστ

0
Διαφήμιση

Την πρώτη τους επαφή με τους καφέ κάδους κάνουν σήμερα οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι στο Γκάζι, καθώς διευρύνεται η αξιοποίηση υπολειμμάτων τροφών στον Δήμο της Αθήνας. Από σήμερα ταεστιατόρια και οι καφετέριες στο Γκάζιδεν θα πετούν τα υπολείμματα από την παρασκευή του φαγητού και τα αποφάγια στα σκουπίδια. Θα τα συλλέγουν σε έναν ξεχωριστό κάδο, τον οποίο τους προμήθευσε δωρεάν ο Δήμος.

 Ήδη,45 επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντοςέχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα, που στόχο έχει την παραγωγή κόμποστ (είδος εδαφοβελτιωτικού) από υπολείμματα τροφών. Εκτός από τις επιχειρήσεις θα συμμετέχουν και οι κάτοικοι της περιοχής, συλλέγοντας τα υπολείμματα τροφών σε κομποστοποιήσιμη σακούλα από καλαμπόκι, η οποία αποσυντίθεται πλήρως κατά τη διάρκεια της κομποστοποίησης.

 Η πρώτη περιοχή που ξεκίνησε με την αξιοποίηση των υπολειμμάτων τροφών ήταν τον περασμένο μήνα η Κυπριάδου στα Άνω Πατήσια. Ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή. Η πρώτη ανάλυση έδειξε καθαρότητα υλικού 92%, γεγονός που οφείλεται αφενός μεν στην καλή συνεργασία Δήμου-δημοτών και τη μελετημένη εκστρατεία ενημέρωσης, αφετέρου σε στην εκτεταμένη χρήση κομποστοποιήσιμων σακουλών.

–       Περιοχές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα: http://www.biowaste.gr/site/pilotathens/pliotarea-athens.

–       Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που συμμετέχουν στο πρόγραμμα:www.biowaste.gr/site/pilotathens.

Διαφήμιση