Αρχική Ειδήσεις Το αλκοόλ κάνει κακό στο γάμο. μόνο αν δεν μοιράζεται!

Το αλκοόλ κάνει κακό στο γάμο. μόνο αν δεν μοιράζεται!

0
Διαφήμιση

Σημαντική αύξηση της πιθανότητας διαζυγίου επιφέρει -εκτός των άλλων- το πολύ αλκοόλ στο γάμο. Ωστόσο, αν και οι δύο πίνουν πολύ, τότε η πιθανότητα διαζυγίου δεν διαφέρει από αυτή οποιουδήποτε άλλου ζευγαριού, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Μπάφαλο της Ν.Υόρκης, με επικεφαλής τον διευθυντή του Κέντρου Ερευνών στους Εθισμούς Κένεθ Λέοναρντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ψυχολογίας «Psychology of Addictive Behaviors», παρακολούθησαν 634 ζευγάρια από τη στιγμή του γάμου τους και για τα επόμενα εννέα χρόνια.

Στη διάρκεια αυτής της περιόδου, χώρισαν σχεδόν τα μισά ζευγάρια (50%), στα οποία μόνο ο ένας έπινε πολύ, ενώ στα υπόλοιπα ζευγάρια (που είτε δεν έπινε κανένας σύζυγος υπερβολικά, είτε και οι δύο έπιναν πολύ) το ποσοστό διαζυγίων, δεν ξεπέρασε το 30%. Ως υψηλή κατανάλωση αλκοόλ θεωρήθηκαν τουλάχιστον έξι ποτά στη σειρά ή το να πίνει κανείς όσο χρειάζεται για να μεθύσει.

Οι ερευνητές, επίσης, βρήκαν ένα ελαφρώς υψηλότερο ποσοστό διαζυγίων σε εκείνα τα ζευγάρια όπου το «γερό ποτήρι» ήταν η γυναίκα μάλλον, παρά ο άνδρας. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ από μια γυναίκα γίνεται πιο εύκολα αντιληπτή από ένα άνδρα ότι αντιβαίνει στον ρόλο της συζύγου, με συνέπεια να δημιουργούνται ακόμα περισσότερες ενδοοικογενειακές συγκρούσεις.

«Η έρευνά μας δείχνει ότι είναι περισσότερο η διαφορά μεταξύ των δύο συζύγων, όσον αφορά την κατανάλωση αλκοόλ, παρά αυτή καθεαυτή η κατανάλωση, που οδηγεί σε συγκρούσεις, διάσταση και χωρισμό» δήλωσε ο Λέοναρντ. Όπως είπε ο Αμερικανός ψυχολόγος, όταν πίνουν και οι δύο πολύ, τότε τείνουν να έχουν μεγαλύτερη ανεκτικότητα απέναντι στον ή στην σύντροφό τους. Πρόσθεσε πάντως πως αυτό δεν σημαίνει ότι η οικογενειακή ζωή τους δεν διαταράσσεται, καθώς «μπορεί μεν να μην χωρίζουν, όμως δημιουργούν ένα ιδιαίτερα άσχημο κλίμα για τα παιδιά τους».

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here