Αρχική Ειδήσεις Απαραίτητη η γυμναστική και στην τρίτη ηλικία

Απαραίτητη η γυμναστική και στην τρίτη ηλικία

0

Ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσει κανείς τη γυμναστική καθώς σύμφωνα με έρευνα η συστηματική φυσική δραστηριότητα των ηλικιωμένων θα αύξανε κατά τρεις φορές τις πιθανότητες να έχουν “καλή υγεία στην τρίτη ηλικία”.

Παρακολουθώντας επί οκτώ χρόνια ένα δείγμα 3.500 ατόμων με μέσο όρο ηλικίας τα 64 χρόνια, βρετανοί ερυνητές απέδειξαν ότι όσοι από αυτούς είχαν συστηματική, ήπια ή έντονη, φυσική άσκηση, είχαν επτά φορές περισσότερες πιθανότητες να διάγουν μία καλής ποιότητας ζωή.

Οι πιθανότητες αυξήθηκαν κατά τρεις φορές στο 10% των ατόμων που άρχισαν για πρώτη φορά να ασκούνται στο διάστημα ανάμεσα στο 2000 και το 2010, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση British Journal of Sports Medicine που ανήκει στον όμιλο British Medical Journal.

Στο τέλος της χρονικής περιόδου της έρευνας, ένα άτομο στα πέντε εθεωρείτο ότι έχει “καλή υγεία, 4 στα 10 είχαν αναπτύξει χρόνια παθολογική κατάσταση, 1 στα 5 υπέφερε από κατάθλιψη ή από νοητική διαταραχή και το ένα τρίτο από μία, τουλάχιστον μερική, ανεπάρκεια.

Για να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους, οι ερευνητές με επικεφαλής τον Μαρκ Χάμερ, επιδημιολόγο του University College του Λονδίνου, έλαβαν υπ΄όψιν παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τη γήρανση, όπως το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ, η οικογενειακή κατάσταση και το εισόδημα.

Αν και δεν υπάρχει συμφωνία επί του θέματος, θεωρούν ότι ” καλή υγεία κατά τη γήρανση” μπορεί να ορισθεί ως η απουσία χρόνιας πάθησης, σοβαρής νοητικής διαταραχής ή σημαντικού περιορισμού των φυσικών ικανοτήτων και η καλή ψηχική υγεία.

“Αυτή η έρευνα υποστηρίζει τις πολιτικές υγείας που έχουν ως στόχο να παρακινήσουν τους ηλικιωμένους να αναπτύξουν μία φυσική δραστηριότητα, έστω σε προχωρημένη ηλικία”, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here