Αρχική Ειδήσεις Διεθνής διάκριση σχολείων των Αχαρνών αλλά και Ελλήνων εκπαιδευτικών

Διεθνής διάκριση σχολείων των Αχαρνών αλλά και Ελλήνων εκπαιδευτικών

0
Διαφήμιση

Σημαντική πρωτιά έλαβε η κοινή ομάδα δύο συστεγαζόμενων ελληνικών Δημοτικών Σχολείων, του 26ου και του 29ου Αχαρνών, καθώς αναδείχθηκε πρωτοπόρο σχολείο και τέσσερις Έλληνες αναδείχθηκαν πρωτοπόροι εκπαιδευτικοί ανάμεσα σε 23.000 εκπαιδευτικούς από όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο των παγκόσμιων Προγραμμάτων Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών και Σχολείων, που διοργανώνει η εταιρία Microsoft.

 

Κάθε χρόνο το πρόγραμμα Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών επιλέγει 250 εκπαιδευτικούς που χρησιμοποιούν καινοτομικά την τεχνολογία προκειμένου να επηρεάσουν θετικά την εκπαίδευση. Για να επιλεγούν, οι εκπαιδευτικοί υποβάλλουν online αίτηση μαζί με ένα ερασιτεχνικό βίντεο διάρκειας δύο έως τριών λεπτών σχετικά με τις καινοτόμες πρακτικές διδασκαλίας τους.

Στη συνέχεια, οι επιλεγμένοι εκπαιδευτικοί και τα πρωτοπόρα Σχολεία συνεργάζονται στενά με τη Microsoft προκειμένου να φέρουν πιο κοντά τη τεχνολογία στην εκπαίδευση. Επιπλέον, καθοδηγούν άλλους εκπαιδευτικούς προκειμένου να τους βοηθήσουν με τις τεχνολογίες εκπαίδευσης και τη χρήση προϊόντων και εργαλείων της Microsoft.

Επίσης οι εκπαιδευτικοί και τα Σχολεία που διακρίθηκαν, θα λάβουν πρόσκληση συμμετοχής στο Παγκόσμιο Εκπαιδευτικό Φόρουμ της Microsoft, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2014 στη Βαρκελώνη.

Ο παγκόσμιος διαγωνισμός Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών για το τρέχον έτος θα ξεκινήσει τον Μάιο του 2014. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να γίνουν μέλη στην παγκόσμια κοινότητα εκπαιδευτικών «Συνεργάτες στην Μάθηση» της Microsoft, που αριθμεί εκατομμύρια εκπαιδευτικούς παγκοσμίως, στην ιστοσελίδα www.pil-network.com.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here