Αρχική Ειδήσεις Απίστευτο- σκότωσε λυκάκι στα Πιέρια

Απίστευτο- σκότωσε λυκάκι στα Πιέρια

0
Διαφήμιση

Μικρότερο του ενός έτους ήταν το θηλυκό λυκάκι που βρέθηκε βαριά τραυματισμένο από πυροβόλο όπλο, στους πρόποδες των Πιέριων και παρά τις προσπάθειες μελών φιλοζωικών οργανώσεων, εξέπνευσε.

 

Μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης “Καλλιστώ” και της “Δράσης για την Άγρια Ζωή” μετέφεραν το τραυματισμένο ζώο σε χειρούργο-κτηνίατρο αγρίων ζώων στο Νεστόριο της Καστοριάς με την ελπίδα να διασωθεί, παρά τη σοβαρότητα της κατάστασής του. Το θηλυκό λυκόπουλο, ηλικίας περίπου έξι μηνών, όχι μόνο είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι και το λαιμό, αλλά πάνω από το αριστερό του μάτι υπήρχε και συντριπτικό κάταγμα κρανίου πιθανότατα από χτύπημα με άλλο βαρύ αντικείμενο.

Όμως, παρά την εντατική περίθαλψη, δεν υπήρξε κανένα σημάδι ανάκαμψης και αποφασίσθηκε η ευθανασία, ενώ το νεκρό ζώο μεταφέρθηκε στη συνέχεια στη Διεύθυνση κτηνιατρικής της Π.Ε Καστοριάς για περαιτέρω εξετάσεις (τέστ λύσσας).

Αν και η θήρα του λύκου απαγορεύεται σε όλη τη χώρα από το 1992 και το είδος θεωρείται αυστηρά προστατευόμενο, η ανθρωπογενής θνησιμότητα των λύκων παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της οργάνωσης “Καλλιστώ”, εκτιμάται ότι η ανθρωπογενής θνησιμότητα ετησίως ανέρχεται σε τουλάχιστον 25% του συνολικού πληθυσμού, ενώ σε κάποιες περιοχές κατανομής του είδους φτάνει ακόμα και στο 40% επί του συνόλου του τοπικού πληθυσμού.

Διαφήμιση