Αρχική Ειδήσεις ΥΠΕΚΑ: ενεργοποίηση διαδικασίας για τη διεξαγωγή ερευνών υδρογονανθράκων

ΥΠΕΚΑ: ενεργοποίηση διαδικασίας για τη διεξαγωγή ερευνών υδρογονανθράκων

0
Διαφήμιση

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, με σχετική απόφασή του αποδέχεται την κοινή αίτηση των εταιρειών «ENERGEAN OIL & GAS S.A.» και «RATIO OIL EXPLORATION LTD», με την οποία εκφράζεται το ενδιαφέρον τους για τη διεξαγωγή ερευνών στον Θερμαϊκό κόλπο και τον κόλπο του Ορφανού.

Με την ίδια απόφαση, ξεκινά και η διαδικασία για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις περιοχές αυτές, αφού ενεργοποιείται η σχετική διάταξη του νόμου 2289/1995 που προβλέπει την έκδοση διακήρυξης διενέργειας διεθνούς διαγωνισμού για τυχόν άλλους ενδιαφερόμενους.

Η διακήρυξη θα περιλαμβάνει τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής, τα κριτήρια επιλογής, τα σημεία συναγωνισμού, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια για τη διενέργεια του διαγωνισμού και την επιλογή του αναδόχου. Η διακήρυξη θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν προσφορές σε 90 ημέρες από την τελευταία δημοσίευση.

Οι υπό παραχώρηση περιοχές θα προσδιοριστούν σύμφωνα με την παρ.4 του άρθρου 2 του ν.2289/1995 όπως ισχύει, όπου προβλέπεται η έκδοση Υπουργικής Απόφασης με τις γεωγραφικές συντεταγμένες οριοθέτησης των περιοχών που προορίζονται για την άσκηση των δραστηριοτήτων έρευνας και εκμετάλλευσης και η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Διαφήμιση