Αρχική Ειδήσεις Περιβαλλοντική Εκστρατεία της HELMEPA στη Θήβα

Περιβαλλοντική Εκστρατεία της HELMEPA στη Θήβα

0
Διαφήμιση

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι δράσεις της Ενημερωτικής Εκστρατείας της HELMEPA για το Θαλάσσιο Περιβάλλον και τις Επιστήμες μεταφέρονται στη Θήβα.

Η Εκστρατεία, που υλοποιείται σε 12 πόλεις της Ελλάδας με την υποστήριξη του Βρετανικού Κοινωφελούς Ιδρύματος Lloyd’s Register Foundation (LRF) έχει στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και του ευρύτερου κοινού για το θαλάσσιο περιβάλλον, τη ναυτιλία, τις εφαρμοσμένες επιστήμες και τη μηχανική.

Τις δράσεις της Εκστρατείας στην πόλη της Θήβας μεταξύ 8 και 23 Οκτωβρίου, έχει θέσει υπό την αιγίδα του ο Δήμος Θηβαίων.

Η έναρξη της Εκστρατείας συμπίπτει με την “Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης” που καθιερώνει από φέτος το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων τη 2η εβδομάδα του Οκτωβρίου. Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη 8 Οκτωβρίου το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με θέμα «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Πρόληψη της Ρύπανσης με Απορρίμματα» στην Αίθουσα «Αλέξανδρος Κοφίνης» του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Θηβαίων.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Έκθεσης με τίτλο «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Ναυτιλία και Επιστήμες», η οποία θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα «Αρμονία», στον ίδιο χώρο για τρεις εβδομάδες. Σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, την Έκθεση αναμένεται να επισκεφθούν περίπου 1.300 μαθητές σχολείων της πόλης της Θήβας και της ευρύτερης περιοχής, με δαπάνες του προγράμματος.

Στο πλαίσιο της Εκστρατείας προγραμματίζονται και άλλες ενημερωτικές και εθελοντικές δράσεις για μαθητές σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και άλλους τοπικούς φορείς.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here