Αρχική Ειδήσεις Χρειάζεσαι ενέργεια; Άσε τον καφέ και πιάσε το τηλέφωνο!

Χρειάζεσαι ενέργεια; Άσε τον καφέ και πιάσε το τηλέφωνο!

0
Διαφήμιση

Διαθέτουμε αρκετό χρόνο σε σημαντικές ασχολίες. Αν υποθέσουμε ότι κανείς εργάζεται 50 ώρες την εβδομάδα, το να ξεκλέψει 5-6 ώρες για να διαβάσει κάποιο βιβλίο ή να ξεκινήσει ένα νέο χόμπι θεωρείται εύκολο. Σωστά;

Το πρόβλημα είναι ότι μετά τα δύο επαγγελματικά γεύματα, μετά τα 20 email στα οποία πρέπει να απαντήσεις μόνο και μόνο για να αντικατασταθούν λίγο αργότερα από άλλα 40 νέα εισερχόμενα και μετά τον πονοκέφαλο που σε έπιασε στο τέταρτο συνεχόμενο φανάρι, η ενέργειά σου έχει εξαντληθεί και δεν έχεις καμία διάθεση να ασχοληθείς με το οτιδήποτε. 

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα υπόψη εταιρειών με προϊόντα ομορφιάς και ευεξίας που σκοπό έχουν να διαχειριστούν τα επίπεδα ενέργειας των υπαλλήλων τους, τη λύση στο πρόβλημα ήρθε να δώσει η μικροριπή. Μικροριπή είναι οποιαδήποτε μικρή δραστηριότητα μπορεί να αποφέρει υψηλά επίπεδα ενέργειας. Η όλη ιδέα προέρχεται μέσα από το τένις όπου οι επαγγελματίες παίκτες τείνουν να ακολουθούν ένα μικρό τελετουργικό μέσα στα 20’’ που διαθέτουν ανάμεσα στα παιχνίδια. Το ότι ο παίκτης καταφέρνει και «αναζωογονείται» μέσα σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα δείχνει ότι και η ενέργεια μπορεί να αυξηθεί εξίσου γρήγορα.mikrori

Οι υπεύθυνοι της μελέτης ζήτησαν από υπαλλήλους διαφορετικών εταιρειών να καταγράψουν τα επίπεδα ενέργειάς τους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όπως ήταν φυσικό, οι υπάλληλοι ξεκίνησαν τη μέρα τους αρκετά δυναμικά αλλά με το πέρασμα του χρόνου η ενέργεια μειωνόταν με αποτέλεσμα να φτάνουν σπίτι εξαντλημένοι, χωρίς διάθεση.

Μετά από ειδική προπόνηση των υπαλλήλων, όπου έμαθαν να κάνουν μικρά «διαλείμματα» πχ. περπάτημα 5’ την ώρα, χρήση της σκάλας και όχι του ασανσέρ, τα επίπεδα ενέργειας μεταβλήθηκαν σημαντικά. Μετά από 1-2 ώρες εργασίας και μία διακοπή 5-10’, οι υπάλληλοι ένιωθαν ότι η ενέργειά τους είχε διπλασιαστεί. 

Οι υπεύθυνοι ανακάλυψαν ότι η ανθρώπινη επικοινωνία μπορεί να επιφέρει εξίσου θετικές μεταβολές στα επίπεδα ενέργειας των υπαλλήλων. Πιο συγκεκριμένα, η τηλεφωνική επικοινωνία με τα αγαπημένα μας πρόσωπα! Η μελέτη έδειξε ότι η συνομιλία με συναδέλφους ή πελάτες δεν έχει κανένα θετικό αποτέλεσμα συγκριτικά με μια συζήτηση με τον σύντροφο ή τον αδερφό μας.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε όταν αισθανόμαστε κόπωση; Μια κούπα καφέ. Σε μια κλίμακα από το 1 μέχρι το 10, οι υπάλληλοι δήλωσαν ότι μετά από μια κούπα καφέ τα επίπεδα ενέργειάς τους βρίσκονταν στο 6,8 ενώ μετά από ένα τηλεφώνημα σε αγαπημένο τους πρόσωπο έφτασαν το 7 στα 10.

Αφήστε λοιπόν τον εσπρέσο, κάντε ένα σύντομο τηλεφώνημα και πιάστε δουλειά! 

Διαφήμιση