Αρχική Ειδήσεις Σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Ναύπλιο και Καρδίτσα

Σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Ναύπλιο και Καρδίτσα

0
Διαφήμιση

Κοινόχρηστα ποδήλατα για τις καθημερινές τους μετακινήσεις, θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιούν οι κάτοικοι σε Ναύπλιο και Καρδίτσα. Το Σάββατο ο Δήμος Ναυπλιέων διοργανώνει «ποδηλατογιορτή» για την εκκίνηση της λειτουργίας του συστήματος, ενώ από την Δευτέρα τα κοινόχρηστα ποδήλατα εισέρχονται στην καθημερινότητα και των κατοίκων της Καρδίτσας.

 

Ειδικότερα, ο Δήμος Ναυπλιέων διοργανώνει το Σάββατο 12 Οκτωβρίου και ώρα 11:00πμ στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων ημερίδα/ εκδήλωση με θέμα «Αυτοματοποιημένο Σύστημα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων Δήμου Ναυπλιέων».

Η εκδήλωση αποσκοπεί στην ενημέρωση του κοινού για την εκκίνηση της κανονικής λειτουργίας του Συστήματος και στην αλληλεπίδραση των δημοτών, της ποδηλατικής κοινότητας και του ευρύτερου κοινού με τη Δημοτική Αρχή.

Στην εκδήλωση θα διανεμηθούν αναμνηστικά μπλουζάκια, ενημερωτικό υλικό και συνδρομητικές κάρτες, ενώ ένας τυχερός θα φύγει με ένα καινούργιο ποδήλατο, το οποίο θα κληρωθεί..

Η δράση χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο μέσω του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015».

Καρδίτσα

Στο μεταξύ, σε πλήρη και κανονική λειτουργία εισέρχεται από τη Δευτέρα 14/10το αυτοματοματοποιημένοσύστημα κοινοχρήστων ποδηλάτων του Δήμου Καρδίτσας, καθώς ολοκληρώθηκε με επιτυχία και χρήσιμα συμπεράσματα η πιλοτική φάση λειτουργίας του που ξεκίνησε την περασμένη άνοιξη και η αναγκαία ολιγοήμερη συντήρησή του.

Οι άξονες, πάνω στους οποίους οργάνωσε η Δημοτική Αρχή τη λειτουργία του συστήματος, είναι οι ακόλουθοι:

Ποδήλατα για όλους: Η χρέωση για τους χρήστες είναι μόλις 1 λεπτό το λεπτό και αυτό μετά το πρώτο μισάωρο που είναι δωρεάν.

Πρόσβαση σε όλους: Η διαδικασία έκδοσης κάρτας (η οποία κοστίζει 20€, διαρκεί ένα χρόνο και έχει την έννοια της κάρτας ταυτοποίησης και χρονοχρέωσης) απλοποιείται προς όφελος των πολιτών.

Υποστήριξη 24h/24h: Οποιαδήποτε επίλυση προβλήματος ή αναφοράς δυσλειτουργίας μπορεί να γίνει στο call center της εταιρείας υποστήριξης. Ταυτόχρονα ο Δήμος έχει ορίσει εξουσιοδοτημένο υπάλληλο που θα χειρίζεται προβλήματα του συστήματος, ώστε να παρακολουθείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Συντήρηση: Έχει υπογραφεί 3ετής σύμβαση συντήρησης από εξουσιοδοτημένο κατάστημα υποχρεωτικά της πόλης μας, ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του συστήματος.

Διαφήμιση: Η Καρδίτσα, δεδομένων των υποδομών της, είναι η πρωτοπόρα πόλη στο χώρο του ποδηλάτου και αυτό έγινε μεγάλη προσπάθεια να προωθηθεί σε όλη την Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια. Αποκορύφωμα της προσπάθειας ήταν η παρουσία της πόλης στο ποδηλατικό γεγονός της χρονιάς – bike festival – όπου έτυχε της αναγνώρισης ή γνωριμίας 30000 και πλέον φίλων του ποδηλάτου.

Διαφήμιση