Αρχική Ειδήσεις Παγκόσμια Ημέρα Ζώων: δράσεις ευαισθητοποίησης από τον Δήμο Αθηναίων

Παγκόσμια Ημέρα Ζώων: δράσεις ευαισθητοποίησης από τον Δήμο Αθηναίων

0
Διαφήμιση

Με το σύνθημα «αγαπήστε τα ζώα, όσο τους αξίζει ο Δήμος Αθηναίων πραγματοποιούν την Παρασκευή στην Πλατεία Κοτζιά, εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την υιοθεσία ενός αδέσποτου ζώου.

Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων», ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος Άγγελος Αντωνόπουλος προχωρούν σε δράσεις ευαισθητοποίησης των κατοίκων με τη συμμετοχή του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδας, του Συλλόγου Κτηνιάτρων Μικρών Ζώων Αττικής, φιλοζωικών Σωματείων, ενώσεων και φιλόζωων πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, από τις 09.00 έως τις 20.00 θα λειτουργήσουν περίπτερα ενημέρωσης καθώς και περίπτερο υιοθεσιών. Επισκεφθείτε το και δώστε στέγη, φροντίδα και αγάπη στους αφοσιωμένους φίλους μας.

Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Αθηναίων για την αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων, προχώρησε το 2013, σε 165 στειρώσεις σκύλων και 170 γάτων. Βρήκε στέγη -μέσω υιοθεσίας- σε 70 σκύλους και 15 γάτες, ενώ συνολικά περισυνέλεξε 607 σκύλους και 250 γάτες. Πολύτιμη βέβαια είναι η βοήθεια των φιλόζωων και των Συλλόγων τους. Τα ζώα τα οποία επιστρέφουν στο περιβάλλον που ζούσαν αν δεν υιοθετηθούν είναι ελεγμένα από γιατρό και πέραν της στείρωσης ,εμβολιασμένα και αποπαρασιτωμένα.

Διαφήμιση