Αρχική Ειδήσεις Δωρεάν τεστ ΠΑΠ και μαστογραφία σε γυναίκες χωρίς ασφάλεια

Δωρεάν τεστ ΠΑΠ και μαστογραφία σε γυναίκες χωρίς ασφάλεια

0
Διαφήμιση

Πρόγραμμα δωρεάν ψηφιακής μαστογραφίας υλοποιούν Κοινωνική Υπηρεσία και το Γραφείο Προαγωγής Υγείας του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγή Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και το Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι».

Ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος αφορά άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες ηλικίας 40-69 ετών. Το πρόγραμμα δεν απευθύνεται σε γυναίκες που πάσχουν ήδη από καρκίνο του μαστού. Η ψηφιακή μαστογραφία πραγματοποιείται στον ειδικό ψηφιακό μαστογράφο του παραρτήματος του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι», Σύλλογος Φίλων Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει μεγάλη απήχηση στο γυναικείο πληθυσμό και μέχρι σήμερα έχουν ήδη εξεταστεί 62 γυναίκες, κάτοικοι του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, που πληρούσαν τις προϋποθέσεις σε τρεις διαφορετικές περιόδους. Η μεταφορά των γυναικών πραγματοποιήθηκε με λεωφορείο του Δήμου με τη συνοδεία έμπειρου νοσηλευτικού προσωπικού της Κοινωνικής Υπηρεσίας στο παράρτημα του ογκολογικού νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι».

Η επόμενη προγραμματισμένη εξέταση θα διεξαχθεί στις 11 Οκτωβρίου 2013. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα, μπορείτε να επικοινωνείτε: Γραφείο Προαγωγής Υγείας της Κοινωνικής Υπηρεσίας, κ. Κεντεποζίδου Νατάσα, τηλ. 2132039921 κ. Καμαρινοπούλου Ελένη, τηλ. 2132039925.

Επίσης ο δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερούσε συνεργασία με το Σύλλογο Επιστημόνων Μαιών – Μαιευτών Αθήνας και το Αττικό Νοσοκομείο, διοργανώνει Πρόγραμμα Προληπτικού Γυναικολογικού ελέγχου του τραχήλου της μήτρας με τη διενέργεια Τεστ Παπανικολάου. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 9.00, στο χώρο του δημοτικού ιατρείου στο Α΄ ΚΑΠΗ (Ν. Πλαστήρα και Κλεισούρας).

Απευθύνεται σε γυναίκες που ανήκουν στις ακόλουθες ομάδες πληθυσμού, όπως: ανασφάλιστες, άπορες και άνεργες γυναίκες με χαμηλό εισόδημα.

Δικαιολογητικά για δήλωση συμμετοχής

Αποδεικτικό μονίμου κατοικίας (Λογαριασμός ΔΕΚΟ ή βεβαίωση μονίμου κατοικίας)

Σε περίπτωση απορίας: Bιβλιάριο πρόνοιας

Σε περίπτωση ανασφαλίστου: πρόσφατο εκκαθαριστικό σημείωμα και κάρτα ανεργίας.

Σε περίπτωση ανεργίας: πρόσφατο εκκαθαριστικό σημείωμα και κάρτα ανεργίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here