Αρχική Καταστροφές Νεκρά ψάρια στη λίμνη Κάρλα από την έλλειψη νερού

Νεκρά ψάρια στη λίμνη Κάρλα από την έλλειψη νερού

0
Διαφήμιση

Με συμπτώματα ασφυξίας λόγω της έλλειψης νερού, εντοπίστηκαν νεκρά εκατοντάδες ψάρια στον ταμιευτήρα της λίμνης Κάρλας από τον φορέα Διαχείρισης Κάρλας -Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου – Βελεστίνου, ύστερα από επιτόπια έρευνα.

 Όπως διαπιστώθηκε κατόπιν αυτοψίας από το επιστημονικό προσωπικό του φορέα, ο θάνατός τους οφείλεται σε ασφυξία λόγω της έλλειψης νερού, τα περισσότερα από τα ψάρια ήταν γόνοι, ενώ υπήρχαν και μερικά ενήλικα. Τα συμπτώματα που εμφάνιζαν ήταν χαρακτηριστικά συμπτωμάτων ασφυξίας, ενώ δεν έφεραν εξωτερικές αλλοιώσεις ή έλκη.

Στο πλαίσιο εξέτασης των αιτιών του φαινομένου, λήφθηκαν δείγματα νερού για την πραγματοποίηση αναλύσεων και παρακολουθείται η εξέλιξή του. Σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση του Φορέα διαχείρισης, το φαινόμενο οφείλεται στην αναστροφή των κλιματολογικών συνθηκών, ενώ έχουν ήδη ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες για την ανησυχητικά μειωμένη στάθμη νερού στον ταμιευτήρα, για την ανάγκη άμεσου ελέγχου όλων των πηγών ρύπανσης στην ευρύτερη λεκάνη απορροής, για τον κίνδυνο δημιουργίας μη αναστρέψιμων συνθηκών όσον αφορά στην υποβάθμιση του ταμιευτήρα και για ανάγκη ολοκλήρωσης, το ταχύτερο δυνατόν, όλων των ημιτελών τεχνικών έργων.

Εξάλλου, απευθύνεται έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τους κοινωνικούς φορείς της περιοχής και τους πολίτες να συνδράμουν για την αποτελεσματική προστασία και διατήρηση του οικοσυστήματος της Κάρλας.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣειρά προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης
Επόμενο άρθροΚίνα: στο έλεος του τυφώνα Φίτοου οι ανατολικές επαρχίες- χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ