Αρχική Καταστροφές Κίνα: στο έλεος του τυφώνα Φίτοου οι ανατολικές επαρχίες- χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν...

Κίνα: στο έλεος του τυφώνα Φίτοου οι ανατολικές επαρχίες- χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

0
Διαφήμιση

Δυο άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους και εκατοντάδες χιλιάδες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους ανατολική Κίνα, για να γλιτώσουν από τη μανία του τυφώνα Φίτοου που πλήττει από τα ξημερώματα της Δευτέρας την επαρχία Φουτζιάν.

 

 

Όπως αναφέρει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, τουλάχιστον δυο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Μάλιστα, το ένα θύμα, έχασε τη ζωή όταν στην προσπάθειά του να σώσει έναν ψαρά ο αέρας τον «παρέσυρε» και τον πέταξε κάτω από λόφο. Δυο εργάτες αγνοούνται και πολλά σπίτια καταστράφηκαν από τις σφοδρές καταιγίδες και τους ισχυρούς ανέμους, ταχύτητας ως και151 χλμ/ώρα, που σάρωσαν την επαρχία Ζετζιάνγκ.

 

 

Οι Αρχές ανέβασαν το επίπεδο συναγερμού στο «κόκκινο». Η μετεωρολογική υπηρεσία της Κίνας προειδοποιεί ότι τις επόμενες ώρες οι επαρχίες Φουτζιάν και Ζετζιάνγκ θα πληγούν από ισχυρές βροχοπτώσεις με τη στάθμη του νερού να φτάνει τα 20 εκατοστά.

Περίπου 177.000 άνθρωποι στην επαρχία Φουτζιάν και574.000στην επαρχία Ζετζιάνγκ αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ 33.000σκάφη στην Φουτζιάν και 35.000στην Ζετζιάνγκ μετά από εντολή επέστρεψαν σε ασφαλή καταφύγια στο λιμάνι.

 

Ο τυφώνας προκάλεσε επίσης ματαιώσεις πτήσεων, ενώ ανεστάλησαν τα δρομολόγια των τρένων. Εκτός αυτού, σημειώθηκαν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος.

Η καταιγίδα κατευθύνεται βορειοδυτικά και σταδιακά αναμένεται να εξασθενήσει.

 

Πηγή: BBC

Διαφήμιση