Αρχική Ειδήσεις Αποκρουστικές φωτογραφίες και μεγαλύτερες προειδοποιήσεις στα πακέτα των τσιγάρων

Αποκρουστικές φωτογραφίες και μεγαλύτερες προειδοποιήσεις στα πακέτα των τσιγάρων

0
Διαφήμιση

Την ένταση των περιορισμών στα «ελκυστικά» πακέτα τσιγάρων, την απαγόρευση των προϊόντων καπνού με γεύσεις αλλά και ακόμα μεγαλύτερη σήμανση για τις συνέπειες του καπνίσματος με τη συνοδεία και φωτογραφιών, προβλέπει η νέα ρύθμιση για την πώληση προϊόντων καπνού στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Το πακέτο μέτρων που σύντομα θα κληθεί να εγκρίνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις από την πλευρά των εταιρειών καπνού που τα χαρακτηρίζουν «δυσανάλογα» και «περιοριστικά ως προς την ελευθερία του καταναλωτή».

Στο νέο πλαίσιο, η υποχρεωτική σήμανση στις συσκευασίες θα καταλαμβάνει μέχρι και το 75% της έκτασής τους. Εκτός από μηνύματα (όπως «το κάπνισμα μπορεί να σκοτώσει»), θα έχουν και αποκρουστικές φωτογραφίες (όπως πνεύμονες ασθενών που έχουν πεθάνει από καρκίνο).

Θα περιορίζεται επίσης η κυκλοφορία «ελκυστικών» πακέτων, αλλά και τα τσιγάρα μενθόλης ή με άρωμα φρούτων, τα οποία έχουν ιδιαίτερη διείσδυση στους χρήστες νεότερων ηλικιών.

Σημειώνεται ότι, το κάπνισμα είναι η σημαντικότερη αιτία πρόωρων θανάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και ευθύνεται για 700.000 θανάτους ετησίως.

Διαφήμιση