Αρχική Ειδήσεις 6 + 1 τροφές για λαμπερό και υγιές δέρμα

6 + 1 τροφές για λαμπερό και υγιές δέρμα

0
Διαφήμιση

Ομορφιά εκ των έσω. Αυτό υπόσχονται οι επτά τροφές που ακολουθούν και που χαρίζουν λάμψη και υγεία στο δέρμα. Τα μυστικά ομορφιάς δε βρίσκονται μόνο στα νεσεσέρ. Βρίσκονται και στην κουζίνα σας!

Σοκολάτα

Η ένοχη απόλαυση που ίσως να μην είναι τόσο ένοχη τελικά. Το κακάο διατηρεί το δέρμα σφριγηλό και το ενυδατώνει ενώ η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε φλαβονοειδή και έχει αντιοξειδωτική δράση. Σύμφωνα με δερματολόγους, τα φλαβονοειδή είναι απαραίτητα στην υγεία του δέρματος ενώ μια σοκολάτα με 70% περιεκτικότητα σε κακάο, καλύπτει την ποσότητα φλαβονοειδών που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας. Βέβαια, μην το παρακάνετε: 2-3 κομμάτια αρκούν! 

Ρόδι

Το ρόδι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που ενισχύουν την απαλότητα και τη λάμψη του δέρματος. Προσπαθήστε να εντάξετε 1-2 ποτήρια από χυμό ρόδι στο καθημερινό σας διαιτολόγιο ή εφαρμόστε το φρούτο επάνω στο δέρμα για λίγα λεπτά. Δερματολόγοι ισχυρίζονται ότι το ρόδι βοηθά και στη μείωση των ρυτίδων.

Καρύδια

Τα καρύδια είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα τα οποία βελτιώνουν την ελαστικότητα του δέρματος. Ακόμα, τα καρύδια περιέχουν χαλκό που ενισχύει τα επίπεδα κολλαγόνου στο δέρμα. Μια χούφτα καρύδια την ημέρα αρκούν. 

Λαχανικά

Σύμφωνα με δερματολόγους, όσοι εντάσσουν κίτρινα και πράσινα λαχανικά στο διαιτολόγιό τους εμφανίζουν λιγότερες ρυτίδες και ιδιαίτερα στο δέρμα γύρω από τα μάτια. Τα συγκεκριμένα λαχανικά είναι πλούσια σε καροτενοειδή και προστατεύουν το δέρμα από τον ήλιο.

Ηλιόσποροι

Οι ηλιόσποροι είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Ε και διατηρούν το δέρμα λαμπερό. Προστατεύουν από τον ήλιο και ενυδατώνουν σημεία όπως οι φτέρνες και τα χείλη χάρη στα οξέα λιπαρά που περιέχουν. 

Κόκκινα φασόλια

Τα στίγματα του δέρματος οφείλονται κυρίως στην έλλειψη ψευδαργύρου και τα κόκκινα φασόλια είναι πλούσια σε αυτόν. Έτσι, μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα στίγματα και τις κοκκινίλες του προσώπου εντάσσοντας τα κόκκινα φασόλια στο εβδομαδιαίο σας διαιτολόγιο. Επιπλέον, φροντίστε να προμηθεύεστε λοσιόν και κρέμες που περιέχουν ψευδάργυρο αφού, όταν εφαρμόζεται τοπικά, κάνει θαύματα!

Βρώμη

Η βρώμη βοηθά στη διατήρηση των βιταμινών μέσα στο σώμα ενώ διατηρεί μειώνει την εμφάνιση ρυτίδων, αφού χρειάζεται αρκετή ώρα για να μεταβολιστεί διατηρώντας τα επίπεδα αίματος του οργανισμού σταθερά.

ΠΗΓΗ: fitnea.com 

Διαφήμιση