Αρχική Ειδήσεις Ακόμα ένα τροχαίο με θύμα νεαρή αρκούδα

Ακόμα ένα τροχαίο με θύμα νεαρή αρκούδα

0
Διαφήμιση

Νέο τροχαίο ατύχημα με ακόμα μια νεαρή θηλυκή αρκούδα νεκρή, σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού, στο τμήμα Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή.

Άμεσα ειδοποιήθηκαν από τις αστυνομικές αρχές οι ομάδες επέμβασης της “Καλλιστώς” και του “Αρκτούρου”, που έσπευσαν στην περιοχή, όπου και διαπίστωσαν ότι η νεαρή αρκούδα ήταν νεκρή.

Η μακροσκοπική εξέταση έδειξε πως η θηλυκή αρκούδα, ηλικίας περίπου 3 ετών και βάρους 50-70 κιλών, έφερε πολλαπλά κατάγματα και κακώσεις στο σώμα, αλλά και εκδορές στο κεφάλι – ο θάνατος του ζώου ήταν ακαριαίος με την πρόσκρουση.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του οδηγού, η μικρή αρκούδα μπήκε στο δρόμο περνώντας πάνω από την παλιά περίφραξη που υπάρχει στη μία πλευρά του δρόμου, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και από την άλλη πλευρά αφού είχε ήδη τοποθετηθεί η νέα, κατάλληλων προδιαγραφών περίφραξη. Στο συγκεκριμένο τμήμα, μήκους περίπου 300μ. η τοποθέτηση της υπερ-υψηλής ενισχυμένης περίφραξης από την ΕΟΑΕ συνάντησε τεχνικές δυσκολίες με αποτέλεσμα την καθυστέρηση στη τοποθέτηση προκειμένου να βρεθούν οι κατάλληλες τεχνικές λύσεις.

Η αρκούδα εγκλωβίστηκε και στην προσπάθεια της να επιστρέψει χρησιμοποιώντας το σημείο εισόδου της στο οδόστρωμα, χτυπήθηκε θανατηφόρα από το διερχόμενο όχημα.

Με τη συνεργασία των ομάδων “Αρκτούρου” και “Καλλιστώς” και με τη βοήθεια του Δήμου Καστοριάς, το ζώο θάφτηκε σε δασική περιοχή.

Η τοποθέτηση της περίφραξης στον πολύ επικίνδυνο άξονα Σιάτιστας – Κρυσταλλοπηγής προχωράει με ταχείς ρυθμούς, με προτεραιότητα στους τομείς υψηλής επικινδυνότητας (όπου έχει ήδη τοποθετηθεί με εξαίρεση το προβληματικό τμήμα των 300 μ όπου σημειώθηκε το ατύχημα), και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον φετινό Δεκέμβριο.

Έως τότε, οι δύο οργανώσεις εφιστούν την προσοχή στους οδηγούς που κινούνται σε περιοχές που αποτελούν βιότοπο αρκούδας.

Διαφήμιση