Αρχική Ειδήσεις Τροφές που εξαντλούν την ενέργειά σου

Τροφές που εξαντλούν την ενέργειά σου

0
Διαφήμιση

Σίγουρα θα γνωρίζετε τις τροφές εκείνες που ενισχύουν τη διάθεση και τα επίπεδα ενέργειας του οργανισμού. Υπάρχουν όμως και οι… κακοί της υπόθεσης. Τροφές που «κλέβουν» ενέργεια, τροφές που σας εξαντλούν πνευματικά και σωματικά. Η συχνή κούραση, η έλλειψη συγκέντρωσης και δημιουργικότητας καθώς και η κακή διάθεση είναι σημάδια μιας όχι και τόσο καλής διατροφής. Δείτε παρακάτω τις τροφές που πρέπει να αποφύγετε για να ανακτήσετε τον παλιό, καλό σας εαυτό!

Γαλοπούλα

Το κρέας γαλοπούλας περιέχει τρυπτοφάνη, ένα από τα αμινοξέα που χαλαρώνει το σώμα και προκαλεί υπνηλία. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να αποβάλετε τη γαλοπούλα από τη διατροφή σας – άλλωστε το κρέας της είναι άπαχο. Απλώς ελέγχετε την ποσότητα που καταναλώνετε.

Ζαχαρωτά

Πολλοί πιστεύουν ότι η ζάχαρη γεμίζει τον οργανισμό με ενέργεια. Έχουν άδικο. Αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι με τη λήψη ζάχαρης και γλυκαντικών ουσιών, τα επίπεδα αίματος ανεβαίνουν κατακόρυφα. Αλλά στη συνέχεια το σώμα παράγει ινσουλίνη και η ενέργειά σας χάνεται απότομα.

 Τηγανητά

Τα τηγανητά φαγητά περιέχουν πολλά λιπαρά. Τα λιπαρά δε διασπώνται εύκολα και απαιτούν μεγάλα ποσά ενέργειας κατά τη διάρκεια πέψης τους. Πείτε όχι στο τηγανητό κοτόπουλο και τις τηγανητές πατάτες – προτιμήστε τα ψητά και διαφυλάξτε την ενέργεια που αισθάνεστε.

 Κόκκινο κρέας

Η διαδικασίας πέψης του κόκκινου κρέατος είναι ίσως και η πιο χρονοβόρα. Το ανθρώπινο σώμα σπαταλά μεγάλα ποσά ενέργειας, όπως ακριβώς και με τα τηγανητά φαγητά, και εν τέλει εξαντλείται.

Αλκοόλ

Η χαλάρωση που αισθάνεστε μετά από 2-3 ποτήρια κρασί, η κούραση που σας καταβάλλει και η έντονη επιθυμία για το κρεβάτι σας δεν είναι τυχαία σημάδια. Το αλκοόλ επιβραδύνει τη λειτουργία κεντρικών νευρικών συστημάτων στο ανθρώπινο σώμα.

 ΠΗΓΗ: fitnea.com 

Διαφήμιση