Αρχική Ειδήσεις Τα περίεργα πλάσματα του βυθού

Τα περίεργα πλάσματα του βυθού

0
Image Broker/Rex
Διαφήμιση

Είναι απόκοσμα, χρωματιστά ή διαφανή. Άλλα κινούνται στα βάθη του ωκεανού, κάποια μπορεί να τα συναντήσετε σε μια βουτιά σας. Είναι όλα τους πλάσματα του βυθού και είναι αρκετά περίεργα.

1. Παραμονεύουν στα ρηχά, ζεστά νερά και τους κοραλλιογενείς υφάλους.Τα «πετρόψαρα» ανήκουν στο είδος Synanceia verrucosa, καθόλου σπάνιο στις θάλασσες της Αυστραλίας. Η τραχιά εξωτερική τους εμφάνιση αποτελεί ένα καλό καμουφλάζ. Όμως προσοχή! Αν το πατήσετε βάζετε σε κίνδυνο τη ζωή σας καθώς το δηλητήριό του μπορεί να σκοτώσει.

Image Broker/Rex

Image Broker/Rex

2. Τα βάφτισαν «χταπόδια Dumbo» για την ομοιότητά τους με το θαρραλέο ήρωα της Disney. Ανήκουν στο γένος Grimpoteuthis και έχουν ύψος λίγα εκατοστά. Τα «αυτιά» τους είναι στην πραγματικότητα πτερύγια που τα βοηθούν να «βυθίζονται» στον ωκεανό.

David Shale/deepseaimages.co.uk

3. Με τα αιχμηρά του δόντια και την καθόλου ελκυστική του εμφάνιση το ονομαζόμενο Anoplogaster cornuta, απέκτησε το παρατσούκλι «σκυλοδόντης». Η λεία του είναι τα άλλα ψάρια και όταν το σαγόνι του δεν είναι …απασχολημένο, κλείνει σαν θήκη. Άλλωστε, όλο το κεφάλι του είναι γεμάτο θήκες. 

 

Minden/Corbis

 

 

 

 

Διαφήμιση