Αρχική Ειδήσεις Koυμπώστε τις ιδέες σας‏

Koυμπώστε τις ιδέες σας‏

0
Image3
Διαφήμιση

Ακόμα και τα πιο απλά αντικείμενα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αλλάξουν την καθημερινότητά σας και να της δώσουν άλλο χρώμα. Τα κουμπιά είναι ένα απλό παράδειγμα και οι τρόποι που μπορείτε να τα αξιοποιήσετε είναι πολλοί.

Της Βίκυς Ανδρή

Γράμματα από κουμπιά

Η δημιουργία αυτή, απέχει πολύ από οποιαδήποτε άλλη. Ως κατασκευή δεν είναι δύσκολη. Πάρτε ένα χαρτόνι (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύλο, φελιζόλ ή και κόντρα πλακέ), σχηματίστε το γράμμα που θέλετε στο μέγεθος που θέλετε. Πάρτε τα κουμπιά που έχετε εξ αρχής επιλέξει και αρχίστε να τα κολλάτε πάνω στο γράμμα. Καλύψτε κάθε κενό του χρησιμοποιώντας διάφορα κουμπιά, είτε των ίδιων αποχρώσεων είτε διαφορετικών. Εξαρτάται από τα χρώματα του χώρου που έχετε αποφασίσει να διακοσμήσετε.

Image3 Image7 

Koυμπώστε τις ιδέες σας

Πάντα είχα την απορία γιατί η μαμά μου μάζευε κουμπιά (καθότι μοδίστρα) και πάντα μου άρεσε να χώνω τα χέρια μου μέσα στο βάζο που τ’ αποθήκευε, να τα ανακατεύω ή να το αναποδογυρίζω και να τα σκορπάω κάτω. Τα παρατηρούσα και με μάγευαν τα χρώματα και τα σχέδιά τους. Κάποια από αυτά ήταν πραγματικά μοναδικά, σαν κοσμήματα.
Μεγαλώνοντας κατάλαβα ότι τα ταπεινά αυτά κουμπιά μπορεί να χρησιμοποιηθούν με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, ώστε να συμβάλουν σε όμορφες και πρωτότυπες δημιουργίες.
Αν ασχοληθείτε μ’ αυτές τις κατασκευές για να περάσετε δημιουργικά και ευχάριστα στο χρόνο σας, είναι σίγουρο πως θα «κολλήσετε», αφήστε που οι ιδέες και οι προτάσεις που θα βρείτε μέσα στο internet για να εμπνευστείτε είναι ανεξάντλητες.

Σας δίνουμε λοιπόν μια ιδέα για το τι μπορείτε να φτιάξετε ή και να διακοσμήσετε με τα μικρά και πολύχρωμα αυτά αντικείμενα.

Image6 Image1

Κουμπιά σε ρόλο μπολ

Πάρτε ένα μπολ, ντύστε το με αλουμινόχαρτο και κολλήστε πάνω του πολλά-πολλά κουμπιά στα χρώματα της αρεσκείας σας. Αφού κολλήσουν αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ιδού το μπολ σας! Μπορείτε να κάνετε υπέροχους συνδυασμούς χρωμάτων, όπως της φωτογραφίας μας, καθώς και
να τους δώσετε ότι σχήμα θέλετε, από οβάλ, στρογγυλό, αλλά και τετράγωνο.

Image2 Image5

Μικρά έργα τέχνης από vintage κουμπιά, σε όλα τα σχήματα και μεγέθη

Κάδρα με κουμπιά

Για τους επίδοξους καλλιτέχνες, θαυμάστε το κάδρο με το vintage φόρεμα. Ντύστε τον πίνακα ή το τελάρο με ένα vintage ύφος χαρτί με τη μέθοδο του ντεκουπάζ και στη συνέχεια σχηματίστε με ένα μολύβι
το περίγραμμα του φορέματος. Γεμίστε το μέσα με τα κουμπιά που έχετε επιλέξει. Αναμφισβήτητα μοναδική δημιουργία!

Koκαλάκια από κουμπιά

Κάντε τα κουμπιά κοκαλάκια για τα μαλλιά της κόρης σας. Είναι βέβαιο πως θα ξετρελάνουν τις μικρές μας φίλες. Θα χρειαστείτε απλό τσιμπιδάκι, κοκαλάκι ή λαστιχάκι, κόλλα και κουμπιά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουμπιά σε ότι μέγεθος και χρώμα θέλετε. Είναι πολύ όμορφα τα ντυμένα κουμπιά. Κολλήστε με κόλλα το κουμπί πάνω στο κοκαλάκι και αφήστε το ένα 24ωρο για να κολλήσει καλά. Αν πρόκειται για λαστιχάκι, περάστε το λαστιχάκι σαν θηλιά μέσα από τις τρύπες του κουμπιού και έτοιμο το κοκαλάκι!

Χειροποίητα κοσμήματα από κουμπιά, μοναδικά στο είδος τους. Eπιλέξτε από μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και στυλ και κατασκευάστε τις δικές σας μοναδικές χειροποίητες δημιουργίες.

 

Πηγή: TV24

Διαφήμιση