Αρχική Ειδήσεις ΥΠΕΚΑ: 5,5εκ. ευρώ στο Δήμο Αμαρουσίου και 6εκ. σε 14 φορείς της...

ΥΠΕΚΑ: 5,5εκ. ευρώ στο Δήμο Αμαρουσίου και 6εκ. σε 14 φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης για περιβαλλοντικές αναβαθμίσεις

0
table ypeka
Διαφήμιση

Την ένταξη 14 έργων φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης στο πρόγραμμα Εξοικονομώ ΙΙ με συνολική δημόσια δαπάνη άνω των 6εκ. ευρώ καθώς και την ένταξη του Δήμου Αμαρουσίου στο πρόγραμμα «Βιοκλιματικές Αναβαθμίσεις Δημόσιων Ανοικτών Χώρων» και προϋπολογισμό έργων αναβάθμισης 5,5εκ. ευρώ, αποφάσισε ο ΥΠΕΚΑ, κ. Γ. Μανιάτης.

 Ειδικότερα, ο Δήμος θα υλοποιήσει μέχρι το τέλος του 2015 το έργο «Βιοκλιματική αναβάθμιση γειτονιών του Δήμου Αμαρουσίου μέσω δημιουργίας διαδρομής πεζών -ποδηλάτων», σε μια έκταση 50 στρεμμάτων, στις πολεοδομικές ενότητες του Αγίου Θωμά, Παραδείσου και Πολυδρόσου.

Το έργο αυτό, μέσω του οποίου θα κατασκευαστεί δίκτυο διαδρομής πεζών και ποδηλάτων μήκους πάνω από 3,5 χιλιόμετρα, θα συμβάλει στην συνεκτικότητα των πολεοδομικών ενοτήτων του Αμαρουσίου και θα δημιουργήσει ελκυστικές περιοχές για χρήση από τους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες. Στην κατασκευή του θα απασχοληθούν πάνω από 100 εργαζόμενοι για ένα χρόνο.

ΟΤΑ

Επίσης, ο Υπουργός ΠΕΚΑ υπέγραψε σειρά Αποφάσεων για την ένταξη 14 έργων φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης στο πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ», τα οποία χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ), με συνολική δημόσια δαπάνη 6.345.528,66 εκατομμύρια ευρώ.

Αναλυτικά οι φορείς που θα χρηματοδοτηθούν και τα ποσά που θα λάβουν περιλαμβάνονται στον πίνακα:

table ypeka

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροGreenpeace: στις 15 Σεπτεμβρίου κάνε ποδήλατο για την Αρκτική
Επόμενο άρθροΆμεσα οι διαπραγματεύσεις με Αίγυπτο για την ΑΟΖ