Αρχική Ειδήσεις Greenpeace: στις 15 Σεπτεμβρίου κάνε ποδήλατο για την Αρκτική

Greenpeace: στις 15 Σεπτεμβρίου κάνε ποδήλατο για την Αρκτική

0
Διαφήμιση

Στις 15 Σεπτεμβρίου γίνε και εσύ μέρος της δράσης της Greenpeace για την Αρκτική, πάρε το ποδήλατό σου και δήλωσε συμμετοχή στο Ice Ride, τη μεγαλύτερη ποδηλατοδράση που διοργανώνει η Greenpeace σε 75 πόλεις σε όλο τον κόσμο για την προστασία της Αρκτικής και του πλανήτη από τις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες.

 

Μπορείς από τώρα να δηλώσεις συμμετοχή στο eventΤο Ice Ride θα ξεκινήσει από το Σύνταγμα στις17.30 με τελικό προορισμό τον Μπάτη στο Παλαιό Φάληρο. Εκεί, οι συμμετέχοντες θα βγάλουν μία ομαδική φωτογραφία-έκπληξη που θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Και επειδή… η δράση θέλει καλοπέραση, θα ακολουθήσει μία μεγάλη γιορτή με πολλές εκπλήξεις.

 

Ο πάγος της Αρκτικής αντανακλά την ηλιακή ακτινοβολία πίσω στο διάστημα, σταθεροποιώντας το κλίμα της Γης και διατηρώντας την έτσι “δροσερή”. Ό,τι συμβαίνει στην Αρκτική επηρεάζει τη ζωή και το μέλλον όλων μας.

Τα τελευταία 30 χρόνια, ο θαλάσσιος πάγος της Αρκτικής έχει μειωθεί κατά75%, κυρίως εξαιτίας της καύσης πετρελαίου και άλλων ορυκτών καυσίμων. Οι πάγοι λιώνουν με τόσο γρήγορους ρυθμούς που οι επιστήμονες προειδοποιούν πως έχουμε μόλις λίγα χρόνια μπροστά μας για να σταματήσουμε μία μη-αναστρέψιμη διαδικασία υπερθέρμανσης του πλανήτη. Οι επιπτώσεις τηςυπερθέρμανσηςθα είναι ιδιαίτερα σοβαρές στην Ελλάδα, που θα χάσει το εύκρατο κλίμα της, ένα από τα καλύτερα και πιο ήπια του κόσμου.

 

Ωστόσο, οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες (όπως ηShellκαι ηGazprom) που έχουν προκαλέσει το πρόβλημα, θέλουν να εκμεταλλευτούν το λιώσιμο των πάγων για να ψάξουν για ακόμα περισσότερο πετρέλαιο. Αυτό παρατείνει αχρείαστα την εξάρτησή μας από το πετρέλαιο και οδηγεί τον πλανήτη μας με μαθηματική ακρίβεια προς την καταστροφή.

 

Η15η Σεπτεμβρίουείναι η ημέρα κάθε χρόνο που ανακοινώνεται ηελάχιστη ποσότητα πάγουτης θερινής περιόδου στην Αρκτική (sea ice minimum). Είναι επίσης η ημέρα που ξεκινάει η εβδομάδα χωρίς αυτοκίνητο. Θέλουμε να κάνουμε μία ποδηλατοπορεία για την Αρκτική χρησιμοποιώντας το πιο ειρηνικό, ενεργειακά ουδέτερο και κουλ μέσο μεταφοράς. 

 

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here