Αρχική Καταστροφές Περιφερειάρχης Στ. Ελλάδας: σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πληγείσες από τη φωτιά...

Περιφερειάρχης Στ. Ελλάδας: σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πληγείσες από τη φωτιά περιοχές

0
Διαφήμιση

Πυρόπληκτες και σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά να κηρυχθούν οι πληγείσες από τη φωτιά περιοχές των Δήμων Λιβαδειάς και Αράχωβας – Διστόμου – Αντίκυρας ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κλέαρχος Περγαντάς.

Ο Κλ. Περγαντάς ζήτησε από τα αρμόδια υπουργεία τη λήψη άμεσων μέτρων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πυρκαγιάς που κατέστρεψαν χιλιάδες στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης γης, καθώς και εκτεταμένο φυτικό, ζωικό και πάγιο κεφάλαιο.

Σε ανακοίνωση του περιφερειάρχη, αναφέρεται: «Ο κ. Περγαντάς θεωρεί επιβεβλημένο, αφού οι καταστροφές και οι ζημιές είναι εκτεταμένες, και ζητά από τους Υπουργούς Εσωτερικών, Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής και Υποδομών & Μεταφορών να κηρυχθούν οι τοπικές κοινότητες Αγ. Βλασίου, Χαιρώνειας, Θουρίου, Λιβαδειάς και Τσουκαλάδων του Δήμου Λεβαδέων, καθώς και η Τοπική Κοινότητα Διστόμου ως πυρόπληκτες περιοχές και σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας αναφέρει ότι θα πρέπει να δοθούν οδηγίες στα Δασαρχεία, ώστε κατά τη διαδικασία κήρυξης των αναδασωτέων περιοχών, να εξαιρεθούν από αυτές «οι προϋπάρχοντες χώροι των σταβλικών εγκαταστάσεων που καταστράφηκαν, έτσι ώστε να μπορέσουν οι κτηνοτρόφοι να δημιουργήσουν νέες».

Ακόμα, ο κ. Περγαντάς ζήτησε από τον υπουργό και την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τη λήψη άμεσων μέτρων για τους κτηνοτρόφους.

Ειδικότερα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο περιφερειάρχης, «επειδή η καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ δεν θα είναι άμεση, θα πρέπει το υπουργείο να στηρίξει τους κτηνοτρόφους των πληγεισών περιοχών της Βοιωτίας με προμήθεια ζωοτροφών, τόσο χονδροειδών όσο και συμπυκνωμένων, καθώς η καταστροφή των βοσκοτόπων έχει τραγικές συνέπειες για το ζωϊκό κεφάλαιο. Για το σύνολο των ζώων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπηρεσιών, το υπουργείο θα πρέπει να μεριμνήσει άμεσα για την παροχή 120 τόνων τριφυλλιού και 60 τόνων κριθής –σίτου».

Διαφήμιση