Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Γερμανία: υδρογόνο από αιολική ενέργεια στο δίκτυο αερίου

Γερμανία: υδρογόνο από αιολική ενέργεια στο δίκτυο αερίου

0
Διαφήμιση

Εγκαινιάστηκε στη Γερμανία η πρώτη μονάδα διοχέτευσης υδρογόνου από αιολική ενέργεια στο δίκτυο του φυσικού αερίου. Πρόκειται για μονάδα ισχύος 2MW, εγκατεστημένη στο Φάλκεναγκεν της ανατολικής Γερμανίας την οποία διαχειρίζονται η E.On και η Swissgas AG.

Σύμφωνα με την E.On, κάθε ώρα διοχετεύονται στο δίκτυο έως και 360 κυβικά μέτρα υδρογόνου. Η μονάδα χρησιμοποιεί αιολική ενέργεια και εξοπλισμό ηλεκτρόλυσης για να μετατρέψει το νερό σε υδρογόνο, το οποίο με τη σειρά του διοχετεύεται στο υπάρχον τοπικό σύστημα φυσικού αερίου. Ως συστατικό του «κοκτέιλ» φυσικού αερίου, το υδρογόνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές εφαρμογές, π.χ. τη θέρμανση χώρων, την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος ή σε βιομηχανικές διεργασίες.

Η μονάδα, ωστόσο, λειτουργεί κατά κάποιο τρόπο και ως εναλλακτικό μέσο αποθήκευσης αιολικής ενέργειας, αφού αξιοποιείται διαρκώς αντικαθιστώντας ένα ορυκτό καύσιμο, αντί να χρειάζεται π.χ. οι ανεμογεννήτριες να τίθενται εκτός λειτουργίας όταν η ζήτηση είναι χαμηλή ή να διοχετεύεται σε ακριβές μπαταρίες ή να πρέπει να μεταφερθεί αλλού για να πωληθεί.

Τα εγκαίνια της καινοτόμου μονάδας έγιναν παρουσία του Γερμανού υπουργού Οικονομίας, μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αξιωματούχων από το κρατίδιο του Βραδεμβούργου.

 

Πηγή: energypress.gr

Διαφήμιση