Αρχική Ειδήσεις Γ. Μανιάτης: αξιοποίηση της τεχνογνωσίας του Ισραήλ στη διαχείριση υδατικών πόρων

Γ. Μανιάτης: αξιοποίηση της τεχνογνωσίας του Ισραήλ στη διαχείριση υδατικών πόρων

0
Διαφήμιση

Στην πολύ καλή συνεργασία μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ, σε επιστημονικό επίπεδο, σε ζητήματα διαχείρισης υδατικών πόρων, ενέργειας και σε αντίστοιχες διαθέσιμες τεχνολογίες αναφέρθηκε ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτη και ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ελλάδα, Άριε Μέκελ, στο πλαίσιο του 2ου επιστημονικού εργαστηρίου για τη διαχείριση υδατικών πόρων που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΥΠΕΚΑ.

 

«Έχουμε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε την τεράστια τεχνογνωσία που ουσιαστικά η φύση υποχρέωσε το λαό του Ισραήλ να αποκτήσει, προκειμένου να αξιοποιήσει τα λιγοστά αποθέματα του νερού» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μανιιάτης, ενώ κάλεσε τον Ειδικό Γραμματέα, Υδάτων, Κώστα Τριάντη, να αξιοποιήσει τη μεταφορά τεχνογνωσίας από το Ισραήλ στην Ελλάδα, όχι μόνο στο πεδίο των αφαλατώσεων, «που πραγματικά υπάρχει μία τεράστια εμπειρία και τη βιώσαμε στην Κύπρο πρόσφατα, αλλά επιπλέον και στον τομέα της Αγροτικής Ανάπτυξης».

Ειδικότερα για τον αγροτικό τομέα ανέφερε ότι «αποτελεί βασικό πυλώνα ενός άλλου μοντέλου ανάπτυξης, του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης, να μην αξιοποιήσουμε τις βέλτιστες πρακτικές που έχουν κατακτηθεί στο Ισραήλ. Και σας βεβαιώνω απολύτως για όσους δεν έχετε επισκεφθεί το Ισραήλ πώς η ανθρώπινη διανόηση, η ανθρώπινη ευρηματικότητα, η ανθρώπινη καινοτομία, μπορούν να καλύψουν τα κενά της φύσης και πραγματικά να φέρουν ευημερία στους λαούς. Θέλω λοιπόν να σας καλέσω να ενώσετε τις δυνάμεις του δικού μας Υπουργείου και σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βεβαίως ολόκληρης της κυβέρνησης, να καταφέρουμε το νερό πια να αποτελέσει βασικό πυλώνα διαμόρφωσης ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα, ενός τομέα που μπορεί να φέρει νέο πλούτο στην Ελλάδα και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας».

Διαφήμιση