Αρχική Ειδήσεις ΕΦΕΤ: συνεχείς οι έλεγχοι σε τρόφιμα και ζωοτροφές από την Ιαπωνία

ΕΦΕΤ: συνεχείς οι έλεγχοι σε τρόφιμα και ζωοτροφές από την Ιαπωνία

0
Διαφήμιση

Συνεχείς είναι οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ σε τρόφιμα και ζωοτροφές που εισάγονται από την Ιαπωνία και από άλλες περιοχές που ενδέχεται να επηρεάστηκαν από το πυρηνικό ατύχημα της Φουκουσίμα.

Ειδικότερα, με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα που αφορούν στο πυρηνικό ατύχημα της Φουκουσίμα, ο ΕΦΕΤ ενημερώνει ότι από τον Μάρτιο του 2011 συνεχίζονται κανονικά μέχρι σήμερα από την χώρα μας οι έλεγχοι των εισαγόμενων τροφίμων και ζωοτροφών με προέλευση ή καταγωγή από την Ιαπωνία, καθώς και από άλλες περιοχές που ενδέχεται να επηρεάστηκαν από το πυρηνικό ατύχημα.

Σε ανακοίνωσή του ο Φορέας επισημαίνει πως έχουν διενεργηθεί κατά το στάδιο της εισαγωγής εκατοντάδες σχετικοί έλεγχοι σε προϊόντα διαφόρων κατηγοριών με βάση την ισχύουσα εθνική και ενωσιακή νομοθεσία και διευκρινίζει πως από τους εν λόγω  ραδιολογικούς ελέγχους δεν προέκυψε ουδεμία υπέρβαση ορίων και το σύνολο των προϊόντων βρέθηκε συμμορφούμενο με την ισχύουσα νομοθεσία.

Επιπλέον ο ΕΦΕΤ υπογραμμίζει πως στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του συνεργάζεται και με άλλες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και με το Εργαστήριο Ραδιενέργειας – Περιβάλλοντος του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» και το Γενικό Χημείο του Κράτους, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε επαφή τόσο με την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας όσο και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ειδικότερα, η Ελλάδα παρέχει σε τριμηνιαία πλέον βάση πληροφόρηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (αρχικώς η εν λόγω ενημέρωση ήταν σε εβδομαδιαία βάση) ως προς τα αποτελέσματα των διενεργούμενων ελέγχων.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΥΠΕΚΑ: εγκρίθηκαν τα σχέδια διαχείρισης 3 υδατικών διαμερισμάτων
Επόμενο άρθροHol my tv: οι διακοπές τελείωσαν τα ταξίδια ξεκινούν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ