Αρχική Καταστροφές Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο

0
Διαφήμιση

Σε ύφεση βρίσκεται πλέον η πυρκαγιά που ξέσπασε την Παρασκευή στην περιοχή Χεροβούνι, ανάμεσα στο Μαρκόπουλο και το Πόρτο Ράφτη. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχουν άλλα ενεργά μέτωπα ενώ ο άνεμος που έχει κοπάσει βοήθησε στον έλεγχο της φωτιάς. 

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 2 το μεσημέρι σε δύσβατο σημείο. Οι ισχυροί άνεμοι επιδείνωσαν την κατάσταση και οι φλόγες απείλησαν κατοικημένη περιοχή. Οι προσπάθειες των πυροσβεστών επικεντρώθηκαν στη διάσωση του δάσους Κουβαρά, το οποίο η πυρκαγιά πλησίαζε επικίνδυνα. 

Οι φλόγες πέρασαν σε κατοικημένη περιοχή και προκάλεσαν υλική ζημιά σε σπίτια κατοίκων της περιοχής. Επιπλέον, έφτασαν στο μοναστήρι της Αγίας Άννης όπου και έκαψαν ένα κελί. Η παιδική κατασκήνωση εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους και τα παιδιά μεταφέρθηκαν από την περιοχή με λεωφορεία. 

Πλέον όλα είναι υπό έλεγχο, ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις. Στην περιοχή έφτασαν και δύο κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, καθώς υπάρχουν υπόνοιες για εμπρησμό, 

Διαφήμιση