Αρχική Ειδήσεις Πρόγραμμα Πράσινα Δώματα σε δημόσια κτίρια: Ξεκινά η υλοποίηση με 87 έργα

Πρόγραμμα Πράσινα Δώματα σε δημόσια κτίρια: Ξεκινά η υλοποίηση με 87 έργα

0
Διαφήμιση

Με πόρους ύψους περίπου 15 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθούν ογδόντα επτά (87) έργα για τη δημιουργία πράσινων δωμάτων σε ταράτσες σχολείων και δημοσίων κτιρίων σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ανακοίνωσε σήμερα τα αποτελέσματα του προγράμματος «Πράσινα Δώματα σε Δημόσια Κτίρια», με το οποίο επιχορηγούνται, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ), με 14.782.839,89 εκατομμύρια ευρώ φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Δημοσίου για την δημιουργία πράσινων δωμάτων στις ταράτσες σχολείων και άλλων κτιρίων του δημοσίου.

Στόχοι του προγράμματος είναι:

  • Η εξοικονόμηση ενέργειας στα κτήρια του δημοσίου, κατά τη θερινή και χειμερινή περίοδο
  • Η βελτίωση των θερμικών, οπτικών και περιβαλλοντικών συνθηκών στα δημόσια κτήρια
  • Η βελτίωση του μικροκλίματος της ευρύτερης περιοχής στην οποία εντάσσεται το κτήριο της παρέμβασης
  • Η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης
  • Η επιβράδυνση και τελικά στην αναστροφή της αστικής κλιματικής μεταβολής

Με τη σημερινή έγκριση των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης του προγράμματος ξεκινά η υλοποίηση των πράσινων δωμάτων σε σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, ωδεία, πνευματικά και πολιτιστικά κέντρα, κολυμβητήρια στις περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου Κρήτης και των Φαρσάλων.

Ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης δήλωσε σχετικά: 

«Η βελτίωση των συνθηκών ζωής των πολιτών είναι βασική προτεραιότητα των δράσεων του ΥΠΕΚΑ, τόσο μέσω των προγραμμάτων που υλοποιούμε όσο και μέσω των νομοθετικών μας πρωτοβουλιών. Με τη δημιουργία πρασίνου στις ταράτσες των σχολείων και των δημοσίων κτιρίων εξοικονομούμε ενέργεια, αυξάνουμε το πράσινο στους αστικούς χώρους, μειώνουμε τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου. Με λίγα λόγια επενδύουμε στο περιβάλλον, μέσα στις αστικές περιοχές, εκεί δηλαδή που έχουμε τη μεγαλύτερη ανάγκη.»

Διαφήμιση