Αρχική Ειδήσεις Νέα ανακάλυψη για την ανθρώπινη εξέλιξη

Νέα ανακάλυψη για την ανθρώπινη εξέλιξη

0
Διαφήμιση

Δύο εξελικτικοί βιολόγοι από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν έφεραν στο φως νέα στοιχειά για τη διαδικασία εξέλιξης του ανθρώπινου οργανισμού. Σύμφωνα με τη μελέτη που διεξήγαγαν, οι άνθρωποι με προβλήματα συμπεριφοράς πχ. υπερβολική κακία, εγωισμός και οξυθυμία, θα αντιμετωπίσουν προβλήματα στην εξελικτική τους πορεία.

Η μελέτη εστιάζει στη θεωρία παιγνίων, που χρησιμοποιείται ευρέως στις κοινωνικές επιστήμες, στη βιολογία, στα οικονομικά, στη φιλοσοφία και σε άλλους κλάδους. Τα τελευταία 30 χρόνια ερευνών, αφιερώθηκαν στις συμπεριφορές συνεργασίας των οργανισμών και στο πώς αυτές δημιουργούνται. Μελετήθηκαν διαφορετικοί οργανισμοί, από μονοκύτταρους μέχρι ανθρώπινους.

Το 2012 αποκαλύφθηκε μια νέα στρατηγική σύμφωνα με την οποία οι εγωιστές χαρακτηρίζονται από τόσο μεγάλη αποφασιστικότητα, που δε διστάζουν να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε μέσα εγγυηθούν την υπερίσχυση τους έναντι των υπόλοιπων ανθρώπων.

Έπειτα από συνεχείς μελέτες, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η παραπάνω στρατηγική δε μπορεί να προκύψει μέσα από την ανθρώπινη εξέλιξη. Όσοι τη χρησιμοποιούν, δε μπορούν να την εφαρμόσουν σε κάθε άνθρωπο. Στη σημερινή κοινωνία, υπάρχει πλήθος διαφορετικών στρατηγικών. Δε μπορούμε να γνωρίζουμε κατά πόσο θα πετύχει η εφαρμογή τους σε κάποιον άγνωστο.

Ο μόνος τρόπος επιβίωσης αυτής της στρατηγικής θα ήταν η αναγνώριση του «εχθρού», του ατόμου δηλαδή στο οποίο επιθυμούμε να την εφαρμόσουμε. Αν γινόταν κάτι τέτοιο, θα υπερίσχυαν οι μη συνεργάσιμοι άνθρωποι, οι εγωιστές. Εν τέλει, όμως, δε θα μπορούσαν να εξελιχθούν περαιτέρω. Δεμπορείναυπάρξειεξέλιξηάνευσυνεργασίας. Μόνοστασιμότητα.

ΠΗΓΗ: esciencenews.com 

Διαφήμιση