Αρχική Ειδήσεις Η ζωή στη Γη ίσως προήλθε από τον Άρη

Η ζωή στη Γη ίσως προήλθε από τον Άρη

0
Διαφήμιση

Τελικά είμαστε όλοι εξωγήινοι… Οι φανατικοί των σεναρίων επιστημονικής φαντασίας και της αναζήτησης UFO μάλλον θα απογοητευτούν με την είδηση, ωστόσο, ο καθηγητής Στίβεν Μπένερ, κατάφερε να ταράξει τα νερά του Συνεδρίου Goldschmidt 2013, όταν ανέφερε ότι η ζωή στη Γη προέρχεται από τον πλανήτη Άρη.

 

Από το βήμα του συνεδρίου που διεξάγεται στη Φλωρεντία της Ιταλίας, ο καθηγητής Γεωχημείας του Ινστιτούτου Γουεστχάιμερ για την Επιστήμη και την Τεχνολογία στις ΗΠΑ είπε, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το BBC, ότι, ένα συγκεκριμένο είδος ύλης απαραίτητο για τη δημιουργία ζωής υπήρχε αποκλειστικά και μόνο στην επιφάνεια του Άρη.

Η μεταφορά της ύλης αυτής στη Γη από τον Άρη πιθανολογείται ότι έγινε μέσω βροχής μετεωριτών ή εκρήξεων ηφαιστείων.

Η θεωρία του Μπένερ είναι βασισμένη στην οξείδωση της μεταλλικής μορφής του μολυβδαινίου, υλικού που λειτουργεί ως καταλύτης στην ανάπτυξη οργανικών μορίων, τα οποία δημιουργούν τις πρώτες μορφές ζωής

Το μολυβδαίνιο σε αυτή τη μορφή δεν θα μπορούσε να υπάρχει στη Γη όταν γεννήθηκαν οι πρώτες μορφές ζωής πριν από τρία δισεκατομμύρια χρόνια, διότι τότε το οξυγόνο σε αντίθεση με τον Άρη στην επιφάνεια του πλανήτη μας ήταν λιγοστό σύμφωνα με τον επιστήμονα .

Πέραν αυτού, μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας της Γης ήταν καλυμμένο από νερό, το οποίο σύμφωνα με τον Μπένερ και άλλους γεωχημικούς θα ήταν καταστρεπτικό για το RNA, το πρώτο γενετικό μόριο που εμφανίστηκε και συγγενη του DNA .

«Είναι ένα ακόμη ισχυρό στοιχείο που καθιστά πολύ πιθανό ότι η ζωή ήρθε από ένα μετεωρίτη του Άρη στη Γη , αντί να αρχίσει από εδώ» δήλωσε ο επιστήμονας.

Από οργανική ύλη προέρχονται όλα τα ζωντανά πλάσματα , αλλά με την προσθήκη ενέργειας στα οργανικά μόρια δεν δημιουργείται ζωή.

Για την ανάπτυξη των οργανικών υλών σε ζωή “το μολυβδαίνιο μαζί με το βόριο θεωρούνται ουσίες βαρύνουσας σημασίας . Η απουσία τους έχει ως αποτέλεσμα τη μετατροπή των οργανικών μορίων σε κάτι που μοιάζει με πίσσα” τονίζει χαρακτηριστικά ο Μπένερ.

Η ανάλυση μετεωρίτη από τον Άρη ο οποίος ήταν πλούσιος σε βόριο υποστηρίζεται από τη θεωρία του Μπένερ , ενώ εκτιμάται ότι υπήρχε και άφθονο οξειδωμένο μολυβδαίνιο.

Ο Μπένερ δήλωσε χαρακτηριστικά κατά την εισήγησή του στο Συνέδριο “Είμαστε όλοι Αρειανοί, η ζωή ξεκίνησε από τον πλανήτη Άρη και έφθασε στη Γη από έναν βράχο”.

“Ωστόσο, είμαστε τυχεροί που καταλήξαμε εδώ, καθώς σίγουρα η Γη υποστηρίζει καλύτερα τη διατήρηση της ζωής σε σύγκριση με τον Άρη” πρόσθεσε για να καταλήξει ότι σε διαφορετική περίπτωση “εάν υποθετικά οι πρόγονοί μας είχαν παραμείνει στον Άρη, δεν θα υπήρχαν και πολλά για να πούμε”.

Διαφήμιση