Αρχική Ειδήσεις ΟΤΕ- COSMOTE: το σύνολο των ηλεκτρικών καταναλώσεων προήλθε από ΑΠΕ

ΟΤΕ- COSMOTE: το σύνολο των ηλεκτρικών καταναλώσεων προήλθε από ΑΠΕ

0
Διαφήμιση

Για δεύτερη χρονιά ο ΟΤΕ και η COSMOTE είναι οι μοναδικές εταιρείες στην Ελλάδα που εξασφάλισαν το 2012, από τη ΔΕΗ Α.Ε. προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας Εγγυήσεις Προέλευσης Ηλεκτρικής Ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Οι εγγυήσεις αποτελούν επίσημη διασφάλιση ότι για το σύνολο των ηλεκτρικών καταναλώσεων του ΟΤΕ και της COSMOTE που καλύφθηκαν από το δίκτυο της ΔΕΗ ΑΕ, έχει παραχθεί ισόποση ενέργεια από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με αποτέλεσμα μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Η συγκεκριμένη πιστοποίηση ανήκει στις πρακτικές για τη παρακολούθηση και τη μείωση της επίδρασης στο περιβάλλον από τη λειτουργία του ΟΤΕ και της COSMOTE. Το 2012 οι δύο εταιρείες έχουν πετύχει:

– Μείωση της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας κατά 3,5% σε σχέση με το 2011

– Μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρισμού κατά 2,7% σε σχέση με το 2011, παρά την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών που απαιτούν πρόσθετες εγκαταστάσεις και δημιουργούν επιπλέον ενεργειακές ανάγκες

– Πιστοποίηση του νέου κτηρίου των εταιρειών στην Παιανία κατά LEED® (Leadership in Energy and Environmental Design–Level Gold) και εξασφάλιση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) κατηγορίας Α’, σύμφωνα με τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ).

Ο ΟΤΕ και η COSMOTE δεσμεύονται και υλοποιούν την ολοκληρωμένη περιβαλλοντική πολιτική τους, επιδιώκοντας συνεχώς βελτιωμένα αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσης:  Συμφωνία με Γαλλία - Μητσοτάκης: «Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για την Ελλάδα και τη Γαλλία»
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗ ζωή στη Γη ίσως προήλθε από τον Άρη
Επόμενο άρθροΟ ΟΤΕ TV συμπαραγωγός στη ταινία του Παντελή Βούλγαρη “Μικρά Αγγλία”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here