Αρχική Ειδήσεις 10 τροφές για αποτοξίνωση

10 τροφές για αποτοξίνωση

0
Διαφήμιση

Μια από τις αγαπημένες τάσεις είναι η αποτοξίνωση του οργανισμού και καθώς πρόκειται για την νέα μόδα στη διατροφή πολλές δίαιτες και τροφές υπόσχονται την αποτοξίνωση του σώματος. Δυστυχώς από τις προτάσεις που κατά καιρούς μας κατακλύζουν λίγες είναι αποτελεσματικές ενώ κάποιες μπορεί να μην είναι και υγιεινές.

Έχετε σκεφτεί να κάνετε μια καλή αποτοξίνωση απλά τρώγοντας τις σωστές τροφές;

Ακολουθεί μια λίστα 10 απλών και καθημερινών τροφών, που μπορεί κανείς να βρει στο σουπερ μάρκετ, και κυρίως να τις απολαύσει ενώ παράλληλα «καθαρίζει» το σώμα του.

Αβοκάντο– Σας αρέσει τόσο πολύ που θα βάζατε φέτες από αυτό σε οποιοδήποτε φαγητό τρώτε; Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αισθάνεστε ένοχοι όταν γίνεται αυτό, καθώς πρόκειται για μια καταπληκτική τροφή. Το αβοκάντο είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένης της γλουταθειόνης. Η ουσία αυτή αποτοξινώνει τον οργανισμό αποβάλλοντας τις βλαβερές τοξίνες. Με τη μείωση των χημικών ουσιών και τοξινών το σώμα σας θα είναι πιο υγιές και θα αισθάνεστε καλύτερα.

Cranberries– Προλαμβάνουν τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, αλλά μπορούν επίσης να μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από τις τοξίνες. Έχουν αντιβακτηριακή δράση και γι αυτό είναι οι καλύτεροι σύμμαχοί μας κατά των τοξίνων.

Λάχανο Η τροφή αυτή έχει περιεκτικότητα σε θείο, η οποία είναι απαραίτητη για την αποβολή των χημικών ουσιών από το σώμα. Το θείο μας βοηθά να απαλλαγούμε από κάθε χημικό στοιχείο από όπου κι αν προέρχεται, από τα φυτοφάρμακα έως και τα συνταγογραφούμενα φάρμακα, τα οποία θα μπορούσαν να αποδειχθούν βλαβερά αν παρέμεναν στον οργανισμό μας.

Λεμόνια– Είναι καταπληκτικά είτε σε ποτό είτε σε μαγειρικές συνταγές. Είναι γεμάτα από βιταμίνες αντιοξειδωτικά. Προστατεύουν το συκώτι αλλά και μας βοηθούν να απαλλαγούμε από χημικές ουσίες στο εσωτερικό του σώματος. Η κατανάλωση λεμονιών σε τακτική βάση μπορεί να βελτιώσει την υγεία.

Μπρόκολο – Αν είστε από εκείνους που δεν τους αρέσει το μπρόκολο, ξανασκεφτείτε το! Είναι τροφή γεμάτη από αντιοξειδωτικά που μπορεί να καθαρίσει το σώμα σας. Είναι επίσης πλούσιο σε ένζυμα που βοηθούν το πεπτικό σας σύστημα να λειτουργεί αποτελεσματικά. Το φρέσκο μπρόκολο είναι καλύτερο, επειδή έχει ένα υψηλό επίπεδο θρεπτικών ουσιών στο εσωτερικό του.

 

Σκόρδο– Γεμάτο θείο. Πρόκειται για άλλη μια μεγάλη τροφή αν θέλετε να αποτοξινώσετε το σώμα σας. Επίσης, έχει αντιβιοτικές ιδιότητες, ώστε να μπορεί να βοηθήσει στην εσωτερική θεραπεία του σώματος. Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα όταν τρώτε τακτικά σκόρδο, ενώ διατίθεται και σε μορφή συμπληρώματος διατροφής.

 

Παντζάρια – Αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν μέσα από μια σειρά διαφορετικών συνταγών. Είναι γεμάτα από βεταΐνη και πηκτίνη, ουσίες που βοηθούν στην προστασία του ήπατος και του πεπτικού συστήματος.

 

Γκρέιπφρουτ Αυτό το φρούτο βοηθά να καθαρίσει το πεπτικό σύστημα και μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη πέτρας στα νεφρά. Είναι επίσης χαμηλής περιεκτικότητας σε φυσικά σάκχαρα και θερμίδες, γι ‘αυτό είναι ιδανικό για όσους κάνουν δίαιτα.

 

Ηλιόσποροι Ένα εκπληκτικό σνακ το οποίο βοηθά και στην αποτοξίνωση του ήπατος. Μας βοηθά να απαλλαγούμε από ελεύθερες τοξίνες και εμποδίζουν τη δημιουργία χοληστερόλης.

 

Φακές Βοηθούν το πεπτικό σύστημα να καθαρίσει και να αποτοξινώσει το σώμα σας. Επίσης συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης και βοηθά στην εξισορρόπηση του του σακχάρου στο αίμα.

Διαφήμιση